luni, 21 martie 2011

Accident-teribil la Iaşi: Un mort şi trei răniţi grav după ce un tramvai a deraiat

Se pare că tramvaiul a rămas fără frâne şi a deraiat.  O persoană a murit şi alte trei au ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi cu răni grave. Accidentul a avut loc într-o zonă intens circulată din centrul oraşului.


Un tramvai a deraiat într-o zonă centrală din Iaşi. În urma accidentului au rezultat două victime care au fost preluate de echipajele SMURD şi care au fost duse la Spitalul Sfântul Spiridon şi încă una, preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă şi dusă tot la Spitalul Sfântul Spiridon", a spus medicul de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi, Radu Calistru.
"Două persone au fost descarcerate. Ştim că o persoană a decedat, dar aştept ca medicul care e pe ambulanţă să îmi confirme", a declarat Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.
Din primele informaţii, se pare că tramvaiul a avut probleme la sistemul de frânare. În accident au fost implicate un tramvai, un autobuz şi cinci autoturisme. "Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului. Avem un decedat şi trei victime care au fost transportate la spital", a declarat Silvia Spirodon, purtător de cuvânt ISU Iaşi.
"Are loc o activitate de ridicare a tramvaiului . Nu ştim dacă vorbim de alte victime. Se pare ca un tramvai nu a putut să opreasca la coloana de maşini care era oprită la semafor. O persona dintr-o maşină a decedat", a declarat Virginia Pralea, purtător de cuvânt Poliţia Iaşi.
Viceprimarul din Iaşi, Romeo Olteanu, a lansat două ipoteze care ar fi putut duce la producerea accidentului. "Ori nu a funcţionat sistemul de frânare, ori vatmanul a încercat să forteze trecerea de la semafor. Tramvaiul fusese primit din Eleveţia, iar ultima revizie fusese făcută pe 9 martie 2011", a completat viceprimarul din Iaşi.
Problemele la tramvaiele din Iaşi au fost semnalate de-a lungul timpului. De exemplu, numai într-o singură zi, cinci tramvaie au fost implicate în accidente rutiere.
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu