Ca urmare a dezastrului din Japonia şi Rusia a avut de suferit. În estul Rusiei a avut loc o erupţie puternică a unui vulcan. Experţii susţin că cenuşa se poate ridica la o înălţime de 7 kilometri. Exploziile au fost acompaniate de cutremure minore. Autorităţile au asigurat măsurile de securitate pentru ca locuitorii oraşelor învecinate să fie în afara oricărui pericol, potrivitplanetsave.com.

Potrivit presei din Rusia primul nor de cenuşă a acoperit oraşul Ust-Kamczatsk şi mai mult de 5000 de persoane sunt forţate să stea în casele lor.

Unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia a erupt vineri. Autorităţile au evacuat de urgenţă locuitorii din împrejurimile Muntelui Karangetang. Până acum nu se ştie dacă erupţia a provocat pagube semnificative.

Vulcanul a erupt ultima oară în august, iar patru oameni şi-au pierdut atunci viaţa. De această dată erupţia a avut loc la câteva ore de la cutremurul din Japonia.

Cel puţin zece cutremure au avut loc în Hawaii săptămâna trecută. Pe 3 martie 2011 a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 2,4 pe scara Richter şi a fost localizat la 5 km de Vulcanul Village. Sâmbătă 5 martie a avut loc un alt cutremur cu o magnitudine de 2.8, la nord-est de Kukuihaele, un altul de 2,2 în sud-vestul craterului Pu`u `O`o. Încă şapte cutremure cu o magnitudine de la 1.9 până la 3.1 au mai avut loc între 5 şi 8 martie, în zona Kilauea.
Erupţiile nu au fost catastrofale, dar e un semnal de alarmă că efectele cutremurului din Japonia sunt resimţite şi în alte zone ale planetei.
Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că acesta a fost pe locul cinci în topul celor mai puternice cutremure din 1900 încoace, al 7-lea record USGS, şi cel mai puternic din istoria Japoniei.
realitatea