sâmbătă, 19 martie 2011

Biserica-Îmbuibarea - înfrânarea


imbuibare
Lăcomia întru cele ale mâncării determină toate căderile, răutatea şi abaterea de la ţelul propus. Dacă însă ajungi să domini această stăpână, atunci oriunde te-ai găsi vei putea atinge nepătimire; de te va stăpâni însă această tirană, oriunde, cu excepţia mormântului, te vei afla în primejdie!



● Lăcomia este aceea care ne înfierbântă imaginaţia dând naştere celor mai nebunatice şi mai deosebite meniuri şi care izvorăşte gusturile cele mai rafinate.
● Robul pântecelui socoteşte cu ce mâncăruri va sărbători praznicul, pe când robul Domnului cu ce daruri (duhovniceşti) se va îmbogăţi.
● Să înlăturăm, deci, mâncărurile care îngraşă, apoi cele care aprind simţurile şi apoi cele care ne provoacă plăcere. De este cu putinţă, dă pântecelui hrana care-l umple şi este uşor de mistuit pentru ca prin săturare să-i înlăturăm pofta neastâmpărată iar prin mistuirea grabnică să ne eliberăm de înfierbântare ca de bici.
● În inima lacomilor se mişcă visuri cu mâncăruri iar în inima celor ce plâng, visuri de judecată şi de chinuri.
● Mintea postitorului se roagă cu trezvie, cea a lacomului este plină de chipuri (idoli) necurate. Săturarea seacă izvorul lacrimilor; uscându-se însă stomacul - izvorăsc apele plânsului.
● Cel ce-şi strâmtorează pântecele îşi smereşte inima, însă cel ce-l îngrijeşte, se umflă de mândrie.
● Asupreşte-ţi pântecele şi cu adevărat îţi vei pune atunci lacăt gurii, căci limba se întăreşte mai vârtos când este stârnită de mulţimea mâncărurilor.
● Când te va birui stomacul domoleşte-ţi trupul prin osteneli şi dacă nu vei putea din pricina slăbiciunii, luptă-te prin priveghere.
● Căpetenia diavolilor este Lucifer care a căzut, iar stăpânul patimilor este pântecele nesăţios.
● Este nevoie de multă vitejie pentru a birui pofta stomacului; cel ce a pus stăpânire pe ea îşi deschide drum spre eliberarea de patimi spre neprihănirea cea deplină.
toaca.md

Avioane franceze de luptă survolează Libia

Avioane franceze de luptă survolează teritoriul Libiei în misiuni de recunoaştere, anunţă TF1. De altfel, agenţia Reuters anunţa că un atac militar asupra Libiei este iminent şi se va desfăşura în trei etape. Iniţial, vor ataca, pe rând, Franţa, Marea Britanie şi Canada. Apoi, vor intra în luptă şi SUA. În ultima etapă intră în luptă ţările arabe. Gaddafi a avertizat că cei care ataca Libia vor regreta.
Avioane franceze de luptă survolează Libia

Începe războiul în Libia. Surse din cadul summitului de la Paris, unde s-a discutat situaţia Libiei, susţin că imediat după încheierea discuţiilor, vor debuta operaţiunile militare împotriva regimului Gaddafi.
Mai multe avioane de luptă Rafale aparţinând armatei franceze survolează întreg teritoriul libian în misiuni de recunoaştere, a declarat o sursă militară franceză citată de TF.
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat, sâmbătă, că Liga Arabă, împreună cu UE şi reprezentanţii Statelor Unite şi ai Canadei au decis aplicarea rezoluţiei Consiliului ONU, cerând încetarea focului imediată în Libia. "Vrem să protejăm populaţia civilă. Gaddafi şi-a pierdut legitimitatea", a spus Sarkozy.
În ciuda avertismentelor, liderul libian Muammar Gaddafi a transmis liderilor de la Parisul, Londra şi ONU că vor regreta orice intervenţie în afacerile interne ale Libiei.În mesajul adresat preşedintelui Obama şi liderului ONU, Gaddafi afirmă: "Tot poporul libian este cu mine şi sunt pregătiţi să moară pentru mine, bărbaţii, femeile şi copiii".
Occidentul i-a dat un ultimatum lui Muammar Gaddafi vineri, cerându-i să pună capăt atacurilor asupra civililor. Intervenţia militară în Libia presupune printre altele distrugerea sistemelor de apărare antiaeriană, întreruperea comunicaţiilor şi a deplasărilor făcute de forţele lui Gaddafi pe teritoriul Libiei.

"Încă o dată, Muammar Gaddafi are o alegere. Rezoluţia ONU impune condiţii care trebuie îndeplinite. Încetarea focului este iminentă. Toate atacurile asupra civililor trebuie să se oprească, Gaddafi trebuie să-şi retragă trupele care ameninţă Benghazi, să le retragă din El Adjibia, Misrata şi să reia alimentarea cu apă şi curent electric în întreaga ţară. Să fie clar, aceşti termeni nu sunt negociabili", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.
Marea Britanie a început redesfăşurarea avioanelor militare în Mediterana

Marea Britanie a început sâmbătă redesfăşurarea avioanelor militare în Mediterana, înainte de declanşarea campaniei militare asupra Libiei, relatează BBC, citat de NewsIn.

Campania va include avioane Tornado şi Eurofighter, precum şi avioane de supraveghere Nimrod.

Armele de mare precizie ale avioanelor Tornado pot fi folosite pentru slăbirea bazelor de la sol, ca sisteme antiaeriene, sau pentru a împiedica trupele libiene să atace forţele rebele.

Avioanele Eurofighter vor fi probabil superioare aparatelor libiene, dacă s-ar ajunge la o luptă aeriană. Însă nu este clar câte astfel de avioane ar putea trimite britanicii.

realitatea

Şocat, dar viu! Un tânăr a supravieţuit opt zile sub dărâmături în Japonia

Miracolele au loc în Japonia, atât de greu încercată în ultima săptămână. Un bărbat a fost găsit viu după ce a stat îngropat sub ruinele unei locuinţe timp de opt zile. În Fukushima, o echipă de pompieri voluntari s-a alăturat muncitorilor care se luptă pentru răcirea reactorului numărul trei. Bilanţul oficial al morţilor în urma tragediei care a lovit Japonia se ridică la aproape 7.200 de oameni.


Un tânăr a supravieţuit opt zile sub dărâmături în Japonia
Conform Kyodo News, tânărul care a supravieţuit miraculos a fost găsit într-un sat complet distrus de valul uriaş care a lovit coastele Japoniei. "Tânărul este în stare de şoc, nu poate vorbi şi a fost spitalizat, dar nu are răni vizibile", a declarat purtătorul de cuvânt militar. Acesta a rezistat sub ruine la temperaturi care au coborât sub zero grade Celsius. Bărbatul a fost transportat la cel mai apropiat spital şi că se află în afara oricărui pericol.

Este doar o picătură de bucurie într-un ocean de necazuri. Situaţia de la centrala nucleară Fukushima 1 rămâne îngrijorătoare. Reactorul numărul trei continuă să elibereze aburi în atmosferă. O echipă de pompieri voluntari din Tokyo s-a alăturat angajaţilor centralei nucleare pentru a deversa mai bine de 90 de tone de apă în interiorul reactorului.

Lucrătorii au în continuare probleme cu reconectarea centralei la reţeaua electrică. BBC relatează că echipa a improvizat o pompă de răcire pentru reactorul numărul cinci.

La mai bine de o săptămână de la începutul dezastrului, agenţia niponă pentru securitate nucleară a ridicat gravitatea accidentului de la Fukushima 1 de la nivelul patru la cinci, pe o scară cu 7 trepte. Experţii francezi au estimat gravitatea accidentului nuclear la nivelul şase, la fel ca în cazul dezastrului de la Cernobîl.

realitatea

Sarkozy: Intervenim în Libia pentru a pune în aplicare rezoluţia ONU

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat, sâmbătă, că Liga Arabă, împreună cu UE şi reprezentanţii Statelor Unite şi ai Canadei au decis aplicarea rezoluţiei Consiliului ONU, cerând încetarea focului imediată în Libia. "Vrem să protejăm populaţia civilă. Gaddafi şi-a pierdut legitimitatea", a spus Sarkozy.
Sarkozy: Gaddafi ar trebui să se supună exigenţelor rezoluţiei ONU

"Sub preşedenţia Franţei şi a Secretarului general al ONU, Liga Arabă, UE, precum şi reprentanţi ai  Statelor Unite şi ai Canadei, am decis aplicarea rezoluţiei Consiliului ONU, cerând încetarea focului imediată şi a violenţelor împotriva populaţiei civile din Libia. Participanţii au convenit o acţiune militară pentru ca rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU să fie respectată. Am fost de acord cu partenerii noştri ca forţele aeriene să se opună oricăror violenţe ale forţelor lui Gaddafi împotriva populaţiei civile.Alte avioane franceze sunt gata să intervină în cazul în care viaţa civililor este pusă în pericol", a spus Nicolas Sarkozy, la finalul Summitului de la Paris.
Sarkozy a spus că aeronavele deja împiedică atacurile forţelor pro Gaddafi asupra Benghazi. "Forţele aeriene trebuie să se opună oricăror violenţe ale forţelor lui Gaddafi. Vom împiedica atacurile aeriene asupra oraşelor libiene", a asigurat Sarkozy.
Totodată, anunţă preşedintele francez, în lipsa unui armistiţiu de încetare a focului imediat, s-a dispus trecerea la "mijloace militare".
"Încă de ieri (vineri), Franţa, Regatul Unit şi Statele Unite, ca şi ţările arabe, au transmis colonelului Gaddafi un avertisment. În ultimele ore, forţele lui Gaddafi şi-au intensificat ofensivele asupra civililor. Popoarele arabe vor să se elibereze de sclavia în care se aflau. A apărut o speranţă în inimile celor care împărtăşesc democraţia. Viitorul acestor popare arabe este în mâinile lor. E de datoria nostră să-i ajutăm. În Libia, populaţia civilă este pacifistă. Populaţia nu cere decât să-şi aleagă singură destinul şi acum e într-un pericol de moarte. Ţara aparţine libienilor. Nu vrem să luăm decizii în numele lor. Violenţa şi teroarea nu-şi au locul. Gaddafi ar trebui să se supună exigenţelor impuse de rezoluţia ONU", încheie Sarkozy.
Reamintim că mai multe avioane de vânătoare Rafale ale armatei franceze au început să survoleze, sâmbătă, "întregul teritoriu libian", în cadrul unor misiuni de recunoaştere. Le-au urmat avioane ale Italiei.
Potrivit Reuters, atacurile militare asupra Libiei se vor desfăşura în trei etape. Iniţial, vor ataca, pe rând, Franţa, Marea Britanie şi Canada. Apoi, vor intra în luptă şi SUA. În ultima etapă intră în luptă ţările arabe. Gaddafi a avertizat că cei care ataca Libia vor regreta.
Înaintea summitului de la Paris, liderul libian Muammar Gaddafi a avertizat Parisul, Londra şi ONU că vor regreta orice intervenţie în afacerile interne ale Libiei, a anunţat un purtător de cuvânt al regimului.
realitatea

Adevărul din spatele tratamentelor de înfrumuseţare. VEZI cât de periculoase sunt

Saloanele de înfrumuseţare te pot urâţi, mai ales dacă anumite tratamente sunt realizate în mod necorespunzător sau dacă le repeţi în mod abuziv, avertizează site-ul aolhealth.com, citat de Gândul.
Genele false pot stopa creşterea celor naturale / Foto: townsvillebulletin.com.au

Medicul Debra Jaliman, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Dermatologie şi unul dintre autorii cărţii "Women's Health for Life", a realizat un top al celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare.
Unghiile false pot duce la apariţia infecţiilor, care pot compromite unghia naturală. "Se poate crea un spaţiu între unghia naturală şi cea falsă. Acolo va fi un mediu umed sau cald, propice dezvoltării bacteriilor. Substanţele aplicate pe unghie o împiedică să respire, fapt care poate duce la dezvoltarea unor ciuperci", susţine dermatologul.
Extensiile de păr slăbesc rezistenţa foliculului de păr, fapt ce poate duce la căderea podoabei capilare. Specialistul recomandă ca acest procedeu de înfrumuseţare să fie folosit cât mai rar cu putinţă. "Persoanele care apelează la un astfel de tratament au un păr rar. Extensiile nu vor face decât să înrăutăţească situaţia. Odată distruşi foliculii de păr, efectul este ireversibil", precizează medicul.
Soluţiile pentru creşterea volumului genelor pot duce la apariţia reacţiilor alergice, înroşirea ochilor, înnegrirea temporară a pleoapei, apariţia petelor maro în zona colorată a ochiului şi creşterea părului pe zonele unde sunt aplicate din greşeală. Deşi producătorii recomandă aplicarea acestor substanţe seara, dr. Jaliman consideră că este mai bine ca soluţiile să fie aplicate ziua, deoarece în timpul somnului ne putem freca la ochi şi astfel riscul apariţiei efectelor adverse este destul de crescut.

Genele false pot stopa creşterea celor naturale. "Genele artificiale se lipesc la rădăcina celor naturale, provocând presiune la nivelul firului de păr. Un alt pericol este faptul că substanţele folosite la lipit pot duce la apariţia iritaţiilor", indică dr. Jaliman.
realitatea

La noapte, Luna se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ din ultimii 20 de ani

Pe cei pasionaţi de astronomie, dar şi pe superstiţioşi îi aşteaptă un eveniment interesant la noapte. Luna se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ din ultimii 20 de ani.


Astronomii asigură că apropierea Lunii va cauza doar maree puţin mai puternice

Fenomenul se numeşteperigeu şi presupune trecerea lunii mai aproape de Pământ cu aproape 30.000 de kilometri.
Curioşii care vor studia Luna la noapte vor vedea că va părea mult mai mare şi mai strălucitoare faţă de înfăţişarea ei obişnuită.
Superstiţioşii asociază perigeul lunar cu toate întâmplările nefaste imaginable - de la dezastre naturale, la violenţe şi războaie. Oamenii de ştiinţă ne asigură că nu există niciun pericol. Apropierea lunii cauzează doar maree puţin mai înalte faţă de medie.
Următorul perigeu lunar va avea loc în anul 2029.

realitatea