sâmbătă, 19 martie 2011

Adevărul din spatele tratamentelor de înfrumuseţare. VEZI cât de periculoase sunt

Saloanele de înfrumuseţare te pot urâţi, mai ales dacă anumite tratamente sunt realizate în mod necorespunzător sau dacă le repeţi în mod abuziv, avertizează site-ul aolhealth.com, citat de Gândul.
Genele false pot stopa creşterea celor naturale / Foto: townsvillebulletin.com.au

Medicul Debra Jaliman, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Dermatologie şi unul dintre autorii cărţii "Women's Health for Life", a realizat un top al celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare.
Unghiile false pot duce la apariţia infecţiilor, care pot compromite unghia naturală. "Se poate crea un spaţiu între unghia naturală şi cea falsă. Acolo va fi un mediu umed sau cald, propice dezvoltării bacteriilor. Substanţele aplicate pe unghie o împiedică să respire, fapt care poate duce la dezvoltarea unor ciuperci", susţine dermatologul.
Extensiile de păr slăbesc rezistenţa foliculului de păr, fapt ce poate duce la căderea podoabei capilare. Specialistul recomandă ca acest procedeu de înfrumuseţare să fie folosit cât mai rar cu putinţă. "Persoanele care apelează la un astfel de tratament au un păr rar. Extensiile nu vor face decât să înrăutăţească situaţia. Odată distruşi foliculii de păr, efectul este ireversibil", precizează medicul.
Soluţiile pentru creşterea volumului genelor pot duce la apariţia reacţiilor alergice, înroşirea ochilor, înnegrirea temporară a pleoapei, apariţia petelor maro în zona colorată a ochiului şi creşterea părului pe zonele unde sunt aplicate din greşeală. Deşi producătorii recomandă aplicarea acestor substanţe seara, dr. Jaliman consideră că este mai bine ca soluţiile să fie aplicate ziua, deoarece în timpul somnului ne putem freca la ochi şi astfel riscul apariţiei efectelor adverse este destul de crescut.

Genele false pot stopa creşterea celor naturale. "Genele artificiale se lipesc la rădăcina celor naturale, provocând presiune la nivelul firului de păr. Un alt pericol este faptul că substanţele folosite la lipit pot duce la apariţia iritaţiilor", indică dr. Jaliman.
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu