vineri, 18 martie 2011

Nu reuşeşti să te angajezi? Începe ca stagiar! VEZI 10 oferte de top!

Calea cea mai inteligentă de a te angaja atunci când nu ai experienţă de lucru sau când piaţa forţei de muncă este extrem de dificilă, ca în prezent, este aceea de a intra într-un program de internship sau într-un stagiu de practică într-o companie de top.
Cele mai multe dintre stagiile de practică sunt oferite de companiile din IT

Unele firme îi păstrează pe stagiarii care reuşesc să demonstreze că au potenţial şi că pot deveni foarte buni în profesia lor.
Chiar dacă nu reuşeşti să te angajezi în acest mod, acumulezi experienţă, iar majoritatea programelor sunt plătite, spun specialiştii în resurse umane.
Microsoft. Centrul de service şi suport tehnic din Bucureşti al Microsoft, Global Technical Support Centre (GTSC), are deschise poziţii de internship pentru studenţi în ani terminali sau proaspăt absolvenţi de IT. Nu e suficientă cunoaşterea limbii engleze, se cere şi germana sau franceza. Stagiul durează o lună, este plătit şi se poate încheia cu o ofertă de angajare ca  Junior Technical Engineer (detalii aici).
Raiffeisen Bank. Programul Management Trainee din cadrul băncii se adresează studenţilor în ultimul an, masteranzilor sau proaspăt absolvenţilor, cu rezultate bune la şcoală şi cu activităţi extra-curriculare. Stagiile de pregătire sunt specializate pe linii de business (retail, corporaţii, credit management). Prin acest program se formează viitorii manageri ai băncii (detalii aici).
Procter&Gamble. Producătorul american le oferă studenţilor din  Timişoara un program de internship în inginerie. Sunt acceptaţi doar studenţii în ultimii ani de la facultăţi tehnice. Programul este remunerat şi oferă posibilitatea dezvoltării unei cariere în cadrul companiei (detalii aici).
Siemens. Tinerii programatori din Braşov se pot înscrie până la sfârşitul lunii martie la un program de internship în cadul Siemens Program and Systems Engineering. Programul se întinde pe perioada de 3 luni, iar cei mai buni dintre studenţi vor fi păstraţi în companie. Cunoaşterea limbii germane constituie un avantaj real (detalii aici).
KPMG. Compania de consultanţă şi audit are deschise două programe de internship, unul pe taxe şi al doilea în protecţia mediului. Sunt eligibili studenţii sau absolvenţii de profil economic, respectiv absolvenţii în Protecţia mediului, cu cunoştinţe avansate de limbă engleză. Ambele programe sunt full-time şi se desfăşoară în perioada aprilie-iunie 2011 (detalii aici).
Pentalog. Filiala din România a companiei franceze de servicii de consultanţă şi dezvoltare software Pentalog propune o serie de stagii în cadrul agenţiilor din Sibiu şi Bucureşti. Programul se adresează studenţilor în ani terminali sau absolvenţilor de Automatică, Electronică, Calculatoare, Informatică, Matematică sau Telecomunicaţii. Stagiul este remunerat şi se desfăşoară full-time, pe o durată de 3 luni (detalii aici).
Coca-Cola HBC. Programul Manufacturing Trainee se adresează tinerilor talentaţi din Timişoara care doresc să-şi construiască o carieră în domeniul Productiei. Se pot înscrie absolvenţii de studii tehnice, preferabil cu experienţă de minim un an în domeniul producţiei (detalii aici).
Grup Renault România. Producătorul auto francez caută studenţi în anul trei la o facultate tehnică pentru programul de internship 2011-2012. Stagiarilor li se oferă o bursă lunară şi posibilitatea realizării lucrării de licenţă (detalii aici).
Xerox. Furnizorul de soluţii de administrarea documentelor, Xerox România, are deschise 3 programe de training - unul pe marketing, altul pentru operatorii de procesare de date şi al treilea pentru comunicarea cu partenerii de business. Studiile economice constituie un avantaj pentru candidaţi, dar nu sunt obligatorii (detalii aici).
JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Programul Human Resources Trainee din cadrul hotelului de 5 stele durează între 4 şi 6 luni, cu un program de lucru de 4-6 ore pe zi. Sunt acceptaţi doar candidaţii care fac parte în prezent dintr-un program educaţional - facultate, master sau studii post-universitare (detalii aici).
Dacă vrei să înveţi mai multe despre pregătirea CV-ului şi a scrisori de intenţie în vederea aplicării la un program de internship sau de trainee intră pe hipo.ro.
realitatea

Bilanţul deceselor din Japonia a depăşit 6.900 de morţi

Bilanţul deceselor din Japonia a crescut la 6.911 morţi, a anunţat postul naţional de televiziune NHK. Anterior, bilanţul era de 6.405 morţi.
Bilanţul deceselor din Japonia a depăşit 6.900 de morţi
Aeroportul din Sedai, inundat de tsunami, a fost deschis pentru avioanele urgenţei şi elicoptere. De asemenea, au fost deschise şi porturi, precum şi drumuri, printre care Tohoku Expressway, o rută majoră prin nord-estul ţării.

Vineri a fost reluată circulaţia trenurilor de mare viteză între capitala prefecturii Iwate şi Akita, capitala prefecturii Akita. Însă lipsa combustibilului continuă să afecteze acordarea de asistenţă, inclusiv distribuirea de alimente. Lipsa de combustibil a determinat prefectura Miyagi să permite înmormântări fără incinerare.

Circa 380.000 de sinistraţi sunt găzduiţi în 2.200 de centre de urgenţă.



realitatea

Noul mitropolit al Clujului: Tinerii sunt prioritatea bisericii pentru că ţara îmbătrâneşte

Noul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicuţ, a declarat, vineri, după alegerea sa în această funcţie, că vrea să continue "misiunea de excepţie" a IPS Bartolomeu, subliniind că în atenţia Bisericii Ortodoxe trebuie să se afle tinerii, pentru că "ţara îmbătrâneşte".


IPS Andrei Andreicuţ este noul mitropolit al Clujului

IPS Andrei Andreicuţ a spus, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care a fost desemnat în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, că s-a rugat la Dumnezeu, în ultimele zile, pentru ca la Cluj să vină "cel mai potrivit mitropolit".
"În zilele dinaintea alegerilor m-am rugat obişnuit. Totuşi pot spune că am înmulţit rugăciunile, dar nu neapărat ca să fiu eu ales, ci ca să lucreze Dumnezeu ca cel mai potrivit mitropolit să vină la Cluj", a spus IPS Andrei.
Noul mitropolit al Clujului a subliniat că în atenţia Bisericii Ortodoxe trebuie să se afle tinerii, cărora trebuie să le fie acordată o atenţie deosebită.
"În atenţia noastră trebuie să stea lumea tânără. Ţara noastră îmbătrâneşte, copiii sunt mult mai puţini, înmormântări sunt tot mai multe. Mulţi merg să lucreze în străinătate din cauza condiţiilor materiale. Este de mare importanţă menţinerea tineretului întrucât ei sunt biserica de mâine, România de mâine", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.
De asemenea, el a ţinut să precizeze că în urmă cu 25 de ani a plecat la Alba Iulia de la Cluj, unde şi-a început cariera duhovnicească.
"Din punct de vedere sentimental sunt legat de acest oraş (Alba Iulia-n.r.). În acelaşi timp, mă întorc acolo unde am început cariera duhovnicească. În 25 martie se împlinesc cinci ani de la întronizarea ca mitropolit a IPS Bartalomeu, acum tot în 25 martie, de Buna Vestire, este o nouă întronizare. Vreau să continuu misiunea de excepţie făcută de IPS Bartolomeu şi să ne implicăm cât mai mult în viaţa oamenilor de zi cu zi pentru ajutorarea celor necăjiţi, a celor defavorizaţi", a mai spus noul mitropolit al Clujului.
Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales, vineri, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu.
Pentru postul de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului au candidat arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.
IPS Andrei Andreicuţ a obţinut 29 din cele 46 de voturi exprimate, în timp ce pentru episcopul vicar Irineu Bistriţeanul au fost exprimate 17 voturi.
Ceremonia de întronizare a noului mitropolit va avea loc la Cluj-Napoca, în 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, când se împlinesc cinci ani de când IPS Bartolomeu a fost instalat în scaunul mitropolitan al Clujului.
realitatea

NATO va interveni în Libia în următoarele ore

Posibile raiduri aeriene în Libia. NATO ar putea interveni în spaţiul aerian din Libia în câteva ore, planurile militare fiind deja făcute. Informaţia a fost confirmată vineri dimineaţă şi de către purtătorul de cuvânt al guvernului francez, care a spus că va avea loc o intervenţie "în curând", fără a preciza care vor fi ţintele.
NATO ar putea interveni militar în Libia

Explozii puternice au fost auzite vineri în centrul capitalei libiene, Tripoli, după ce ministrul de externe a anunţat o încetare imediată a focului. Martori şi jurnalişti aflaţi în capitala libiană au auzit şase sau opt deflagraţii.
O posibilă intervenţie militară în spaţiul aerian din Libia ar putea ave loc în câteva ore. ONU a aprobat o intervenţie militară. NATO nu are voie să intervină şi terestru, dar poate distruge din aer ţintele de la sol.

" Nu se pune problema să facem ceva la sol. Este foarte clar. Alternativa, aceasta decurge direct de la sursă: efectiv, utilizarea forţei aeriene ", a clarat ministrul francez de externe, Alain Juppe, sosit la New York pentru a încerca să convingă ţările membre din Consiliul de Securitate să autorizeze un recurs la forţă contra armatei colonelului Muammar Gaddafi.
Loviturile vor avea loc " în curând", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez Francois Baroin la postul de radio RTL, afirmând că nu doreşte să precizeze pentru moment exact "când, cum şi câte ţinte, sub ce formă".
Raidurile aeriene vor fi probabil efectuate de SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada.

Potrivit Eurocontrol, Libia şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele civile străine, "până la noi ordine".
Libia a avertizat joi că orice intervenţie militară străină va periclita traficul aerian şi maritim în zona mediteraneană, ameninţând că va ataca atât ţinte civile, cât şi militare ca răspuns la acţiunea comunităţii internaţionale.
Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a declarat vineri că ţara sa nu se teme de rezoluţia ONU ce autorizează acţiunea militară împotriva Libiei, relatează Al Arabiya.
Forţele loiale liderului libian Muammar Gaddafi bombardau vineri oraşul Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli şi controlat de opoziţie, după o noapte de tiruri cu armament greu, a anunţat un purtător de cuvânt al rebelilor.
Gaddafi cere un armistiţiu cu rebelii.