vineri, 18 martie 2011

Nu reuşeşti să te angajezi? Începe ca stagiar! VEZI 10 oferte de top!

Calea cea mai inteligentă de a te angaja atunci când nu ai experienţă de lucru sau când piaţa forţei de muncă este extrem de dificilă, ca în prezent, este aceea de a intra într-un program de internship sau într-un stagiu de practică într-o companie de top.
Cele mai multe dintre stagiile de practică sunt oferite de companiile din IT

Unele firme îi păstrează pe stagiarii care reuşesc să demonstreze că au potenţial şi că pot deveni foarte buni în profesia lor.
Chiar dacă nu reuşeşti să te angajezi în acest mod, acumulezi experienţă, iar majoritatea programelor sunt plătite, spun specialiştii în resurse umane.
Microsoft. Centrul de service şi suport tehnic din Bucureşti al Microsoft, Global Technical Support Centre (GTSC), are deschise poziţii de internship pentru studenţi în ani terminali sau proaspăt absolvenţi de IT. Nu e suficientă cunoaşterea limbii engleze, se cere şi germana sau franceza. Stagiul durează o lună, este plătit şi se poate încheia cu o ofertă de angajare ca  Junior Technical Engineer (detalii aici).
Raiffeisen Bank. Programul Management Trainee din cadrul băncii se adresează studenţilor în ultimul an, masteranzilor sau proaspăt absolvenţilor, cu rezultate bune la şcoală şi cu activităţi extra-curriculare. Stagiile de pregătire sunt specializate pe linii de business (retail, corporaţii, credit management). Prin acest program se formează viitorii manageri ai băncii (detalii aici).
Procter&Gamble. Producătorul american le oferă studenţilor din  Timişoara un program de internship în inginerie. Sunt acceptaţi doar studenţii în ultimii ani de la facultăţi tehnice. Programul este remunerat şi oferă posibilitatea dezvoltării unei cariere în cadrul companiei (detalii aici).
Siemens. Tinerii programatori din Braşov se pot înscrie până la sfârşitul lunii martie la un program de internship în cadul Siemens Program and Systems Engineering. Programul se întinde pe perioada de 3 luni, iar cei mai buni dintre studenţi vor fi păstraţi în companie. Cunoaşterea limbii germane constituie un avantaj real (detalii aici).
KPMG. Compania de consultanţă şi audit are deschise două programe de internship, unul pe taxe şi al doilea în protecţia mediului. Sunt eligibili studenţii sau absolvenţii de profil economic, respectiv absolvenţii în Protecţia mediului, cu cunoştinţe avansate de limbă engleză. Ambele programe sunt full-time şi se desfăşoară în perioada aprilie-iunie 2011 (detalii aici).
Pentalog. Filiala din România a companiei franceze de servicii de consultanţă şi dezvoltare software Pentalog propune o serie de stagii în cadrul agenţiilor din Sibiu şi Bucureşti. Programul se adresează studenţilor în ani terminali sau absolvenţilor de Automatică, Electronică, Calculatoare, Informatică, Matematică sau Telecomunicaţii. Stagiul este remunerat şi se desfăşoară full-time, pe o durată de 3 luni (detalii aici).
Coca-Cola HBC. Programul Manufacturing Trainee se adresează tinerilor talentaţi din Timişoara care doresc să-şi construiască o carieră în domeniul Productiei. Se pot înscrie absolvenţii de studii tehnice, preferabil cu experienţă de minim un an în domeniul producţiei (detalii aici).
Grup Renault România. Producătorul auto francez caută studenţi în anul trei la o facultate tehnică pentru programul de internship 2011-2012. Stagiarilor li se oferă o bursă lunară şi posibilitatea realizării lucrării de licenţă (detalii aici).
Xerox. Furnizorul de soluţii de administrarea documentelor, Xerox România, are deschise 3 programe de training - unul pe marketing, altul pentru operatorii de procesare de date şi al treilea pentru comunicarea cu partenerii de business. Studiile economice constituie un avantaj pentru candidaţi, dar nu sunt obligatorii (detalii aici).
JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Programul Human Resources Trainee din cadrul hotelului de 5 stele durează între 4 şi 6 luni, cu un program de lucru de 4-6 ore pe zi. Sunt acceptaţi doar candidaţii care fac parte în prezent dintr-un program educaţional - facultate, master sau studii post-universitare (detalii aici).
Dacă vrei să înveţi mai multe despre pregătirea CV-ului şi a scrisori de intenţie în vederea aplicării la un program de internship sau de trainee intră pe hipo.ro.
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu