duminică, 6 martie 2011

Ultimele fiţe în materie de jucării. Top 12

Maşini electrice, roboţi şi kit-uri de creaţie, toate ecologice şi cu un puternic rol educativ, mai ales când vine vorba de protecţia mediului. Acestea sunt ultimele tendinţe în domeniul jucăriilor. Iată topul celor mai tari jucării realizat de Popular Mechanics la târgul de la New York. Este prea devreme pentru a începe cumpărăturile de Crăciun?




Producător: Thames and Kosmos
Nu are nevoie de baterii, această maşină merge pe bază de apă şi lumină solară. Copii îşi vor construi singuri maşina, de la roţi în sus, montându-şi singuri inclusiv panourile solare, timp în care vor învăţa cum transformă acestea lumina în electricitate, cum se transfomă apa în oxigen şi hidrogen, combustibilii maşinii. Nu este o maşină de curse, merge cu o viteză de jumătate de metru pe secundă, însă este un bun mijloc de educaţie.

Gheizerul cu suc


Producator: Steve Spangler Science
Puneţi câteva bomboane Mentos în tubul “gheizerului", ataşaţi-l la o sticla de suc de 2 litri, şi feriţi-vă! Printr-o reacţie chimică, bomboanele Mentos eliberarează cantităţi masive de dioxid de carbon din suc, creând o cascadă dulce de 18 metri. Nu numai că este o jucărie distractivă utilizabilă în curtea din spate,  dar pe ambalaj este explicată ştiinţa din spatele exploziei, pentru că nimic nu se potriveşte mai bine decât ştiinţa cu exploziile.

Nanodots, constructorii magnetici


Producător: Nano Magnetics
Proiectaţi de un matematician maghiar, magneţii Nanodots îi invaţă pe copii despre ştiinţă, geometrie şi chimie. Imitând fenomene naturale, cum ar fi interacţiunile dintre atomi, Nanodots pot demonstra, de exemplu, de ce albinele construiesc faguri în formă de hexagon. În plus, puteţi construi statui, bijuterii în timp ce vă învingeţi plictiseala.

Makedo Freeplay



Producator: Makedo
Cu Makedo Freeplay, copiii pot transforma cutii goale de cereale şi cofrajele de ouă în adevărate opere de artă, fără lipici, bandă adezivă sau capse. Cablul reutilizabil albastru leagă aproape orice material, inclusiv plastic, carton şi materiale textile. Kit-ul vine cu balamale, legături de plastic şi un ferăstrău pentru tăiat şi perforat carton şi alte materiale, iar tot ce tu şi copii tai veţi avea nevoie sunt materiale reciclabile şi puţină imaginaţie.

Insta-Snow


Producator:  Steve Spangler Science
Pur şi simplu adăugaţi apă pentru a transforma această pulbere albă într-o zăpadă pufoasă care ţine până la 7 zile. Insta-Snow este confecţionat dintr-un polimer numit poliacrilat de sodiu, care se dilată pentru a absorbi apă în pondere de până la 200 la 300 de ori greutatea sa. Este chiar rece la atingere, deoarece apa se evaporă de pe suprafaţa sa. Când substanţa se usuca, ud-o din nou şi troienele dumneavoastră de interior vor reveni.

Acum il vezi, acum nu mai este – Containerul cu gunoi


Producător: Educational Insights
Cărui copil nu-i place să analizeze? Această jucărie le permite copiilor să vadă procesul de descompunere în acţiune. Copiii pot monitoriza trei compartimente separate, pentru a vedea ce gunoi se descompune natural şi ceea ce nu. Containerul vine cu trei termometre, astfel încât copiii pot viziona temperatura solului în timp ce substanţele se alterează.

Microscopul electronic


Producător: Educational Insights
Mucus şi polen pe un fir de păr din nas, proteinele minuscule dintr-un cromozom, sunt doar două din imaginile oferite de microscop, care pot educa un luminat om de ştiinţă în devenire. Microscopul are 180 de imagini diferite, prim-planuri extreme de la unele din cele mai bune microscoape din lume, oferite împreună cu poveşti interesante despre organismele din imagine.

Cutia – robot


Producător: Toysmith
În cazul acestui acest produs, cutia este jucăria: făcută din carton reciclat, cutia formează de fapt, corpul robotului pe care copilul dumneavoastră îl va asambla. Se poate decora în orice fel, adăugându-i cozi, aripi sau dungi, apoi, poate fi cuplat la motorul preasamblat şi i se pot ataşa roţi. Este ecologic.

Kit-ul de fabricat roboţi


Producător: OWI
Folosind acest kit şase-în-unu, copiii pot construi bărci alimentate cu energie solară, maşini, mori de vânt, căţei şi avioane, fără unelte adiţionale. în acest timp, copiii învaţă cum se foloseşte energia solară pentru a alimenta un motor. Piesele pot fi reasamblate, aşa că, după ce construiesc un căţel, copii pot demonta piesele şi pot construi orice altceva.

Bubber


Producător: WABA Fun
Bubber oferă toată distracţia sculpturii, fără a lăsa urme de găsime, se simte moale şi uscat la atingere. Şi pentru că e deja uscat, nu trebuie să vă faceţi griji pentru a usca sculpturile sau că materialul ar putea deveni compact.

Casa electrică


Producător: Thames and Kosmos
Aceasta este o casă a păpuşilor. Casa electrică vine cu 100 de experimente legate de energie, astfel încât copiii pot genera electricitate de la panourile solare sau turbinele eoliene pot învăţa despre economisirea energiei.

Recon Rover


Producator: SmartLab
Vrei sa afli ce vei servi la cină, fără a pierde show-ul TV preferat? Pune-l pe Recon Rover să trimită mesaje, să ridice marfa sau să efectueze misiuni secrete. Prin introducerea numărului de metri şi unghiurile de întoarcere dintre bucatarie si camera de zi, robotul care merge şi vorbeşte şi care deţine până la 50 de programe poate adresa o insultă unui frate mai mic sau poate să-ţi aducă o prăjitură la întoarcere.
money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu