joi, 24 martie 2011

Sanatate-12 alimente pentru întărirea sistemului imunitar la început de primăvară

Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, smochinele şi merele se află pe lista alimentelor recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, la început de primăvară, potrivit cosmopolitan.ro.
Share! 0tweetsretweet  Share Email 12 alimente pentru intarirea sistemului imunitar la inceput de primavara

Ceaiul verde contine antioxidanti care reduc riscul declansarii multor tipuri de cancer.

Chili
 stimuleaza metabolismul, subtiaza sangele si contribuie la eliberarea endorfinelor in organism. De asemenea, este bogat in betacaroten, principala "arma" impotriva infectiilor, si inhiba neuropeptidele, care declanseaza inflamatiile sistemului imunitar.
Ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viata si ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul.
Afinele contin antioxidanti care previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, care poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer.
Scortisoara stabilizeaza nivelul de zahar din sange si reduce colesterolul rau. Trateaza extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mancare.
Rosiile contin nutrienti care protejeaza chiar si impotriva cancerului. Rosiile contin cantitati mari de vitamina C,
Castravetii contin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A. Castravetii ajuta la o buna circulatie sangvina, sunt indicati impotriva imbatranirii celulelor, curata organismul si scad tensiunea.
Cartofii dulci contin glutation, un antioxidant cu rol de coenzima care intareste sistemul imunitar, lupta impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson, precum si impotriva afectiunilor cardiace, a fibrozei chistice si a virusului HIV.
Smochinele sunt o sursa naturala de minerale, cele mai importante fiind fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul si sulful.

Ciupercile sunt niste super-alimente: nu contin grasimi, zahar si sare, dar sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B - vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic).
Consumul regulat de rodii asigura o rezistenta sporita a organismului la infectii. Sucul de rodii, avand un continut crescut in polifenoli, reduce riscul de accidente cardiovasculare. Consumul de rodii scade tensiunea arteriala, are un efect antiinflamator si scade riscul aparitiei aterosclerozei.

Merele
 sunt cea mai importanta sursa de pectina, o fibra naturala cu multe efecte benefice asupra sanatatii. Aceste fructe scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace, protejeaza organismul de virusul gripei. In plus, regleaza glicemia (fiind recomandate persoanelor care sufera de diabet), au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si contin multi antioxidanti, care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.

realitatea

Vezi topul celor mai periculoase străzi din Capitală

În Capitală, numărul victimelor accidentelor de circulaţie este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţii la trecerea de pietoni şi viteza excesivă sunt cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor.
Topul celor mai periculoase străzi din Capitală

Arterele unde în 2010 s-au produs cele mai multe accidente rutiere sunt:Colentina (32 de accidente - 30 de răniţi şi doi decedaţi),Olteniţei (18 accidente - 14 răniţi şi cinci morţi), Iuliu Maniu (17 accidente - 16 răniţi şi doi morţi), Calea Ferentari (15 accidente - 13 răniţi şi doi morţi), Bucureşti-Ploieşti (12 accidente - 14 răniţi şi patru morţi), Nicolae Grigorescu (nouă accidente - opt răniţi şi şapte morţi).
"Am identificat anul trecut o serie de puncte criminogene şi în acele puncte intervenim şi acţionăm în această perioadă", a precizat comisarul-şef Nicu Dragoş pentru ziarulring.ro. Acesta consideră în cazul tinerilor conducători auto "trebuie pus accentul mult mai apăsat pe aceste două probleme: pregătirea teoretică şi examenul psihologic care trebuie să fie dat aşa cum trebuie".

realitatea

Norul radioactiv ajunge în România. Vezi care sunt riscurile

Particule radioactive, emise de reactoarele avariate ale centralei nucleare japoneze Fukushima, au fost depistate în Islanda şi în Franţa şi, în urmatoarele zile, vor ajunge şi deasupra României, potrivit experţilor.
Norul radioactiv a ajuns în Europa
Ţara noastra este în afara unui pericol radioactiv, iar riscul la care se expun românii este nesemnificativ, garantează Lucian Biro, expert în securitate nucleară.

"Acest nor încărcat cu particule radioactive a ajuns deasupra Franţei, a ajuns deasupra Islandei, se îndreapta spre noi, dar nu există absolut niciun pericol radioactiv pentru populaţie", a subliniat Lucian Biro pentru Ziare.com.

De aceeaşi părere este şi Ionel Purinca, expert în energie nucleară, care spune că, deşi este posibil ca frontul de aer radioactiv, format în urma emanaţiilor de la Fukushima, să fi ajuns deja deasupra ţării noastre, riscurile sunt neglijabile.

El a precizat ca perioada de radioactivitate a iodului 131 este de doar 8 zile. Potrivit specialistului român, nivelul de radiaţii din Japonia a fost mai ridicat în momentul exploziilor de la Fukushima, însă, între timp, concentraţia s-a diminuat, astfel că acum nu reprezintă o ameninţare la adresa cetăţenilor.

realitatea