joi, 10 martie 2011

Stuful din Delta Dunării, material la modă pentru casele de lux din Europa

Stuful din Delta Dunării e la mare căutare zilele acestea în Europa, după ce a devenit unul dintre cele mai la modă materiale pentru acoperirea caselor de lux.
Stuf din deltă pentru casele luxoase europene / FOTO: romanialibera.ro
"Stuful din Delta Dunarii e cunoscut pentru rezistenta sa", spune Octavian Popa, patronul Delta Stuf Production, una dintre cele doua firme care pot exploata stuful in aceasta zona aflata in patrimoniul UNESCO.

In fiecare an, firma lui Popa recolteaza 20.000 de tone de stuf, care ajunge aproape in totalitate in Europa, mai ales in Olanda, Germania, Danemarca, Franta si Marea Britanie. Conditiile sunt adesea dificile si, chiar daca de obicei stuful se strange intre martie si noiembrie, sunt momente in care oamenii sunt nevoiti sa-l stranga iarna, cu picioarele in apa rece.


Stuful din Romania a fost folosit chiar si la crearea unei replici a teatrului lui Shakespeare de la celebrele studiouri Babelsberg din Berlin. In Europa, exista o cerere tot mai mare pentru acest material, apreciat pentru calitatile sale. Piata stufului e intr-o asemenea crestere incat pana si China a intrat pe piata europeana.

casa ecologica stuf in stil olandez:proiectdecasa.wordpress.com
casa acoperis stuf
casa ecologica




Paradoxal, desi in Occident casele cu acoperis de stuf sunt considerate un semn al luxului si avangardismului, in Delta, stuful e folosit pentru acoperisuri doar de catre cei mai saraci oameni.



realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu