joi, 10 martie 2011

Sanatate-5 alimente care-ţi taie foamea

Iarna a lăsat urme pe corpul nostru: kilograme în plus. Din acest motiv, avem nevoie de mici schimbări în alimentaţie pentru a ne pregăti corpul de primăvară.

sursa foto:clubulfetelor.ro


Dacă te-ai hotărât să reduci porţiile de mâncare pentru a scăpa de câteva kilograme, ai nevoie de un mic ajutor. Inulina reduce pofta de mâncare şi este un ajutor de nădejde în dietă, scrie eva.ro.

Inulina este o fibră solubilă alimentară care prezintă o serie de beneficii verificate experimental. "Inulina este un extract natural din plante, un prebiotic ce are calităţi nutriţionale şi funcţionale deosebite. Pe lângă efectul de saţietate de durată, ce o face să fie un aliat de nădejde în dieta de slăbire şi în menţinerea greutăţii, inulina potenţează absorbţia calciului şi deci ajută la menţinerea integrităţii oaselor şi prevenirea osteoporozei. De asemenea, inulina ajută la scăderea nivelului colesterolului seric şi a glicemiei, combate constipaţia, fiind un promotor al sănătăţi colonului, şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar", explică Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu, Specialist în Nutriţie, pentru eva.ro.

Saţietatea inulinei a fost cercetată şi stabilită experimental. Un studiu efectuat pe un grup de 48 subiecţi, care au primit fie inulină (21 de grame pe zi), fie un supliment placebo. Participanţii care au avut aport de inulină au pierdut 2,2 kilograme în cele 12 săptămâni de experiment, iar cei care au consumat placebo s-au îngrăşat în medie cu 0,5 kg. A fost demonstrat că nivelul sanguin al ghrelinei (hormon care stimulează consumul de alimente şi apetitul) a fost redus de inulină, în timp ce nivelurile de hormon de PPY (care inhibă apetitul) au crescut, iar senzaţia de saţietate s-a instalat pe o perioadă mai îndelungată.

Inulina poate fi găsită în alimente precum:
1. Sparanghel





2. Rădăcină de cicoare


3. Gulie




4. Păpădie




5. Fructe

realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu