joi, 10 martie 2011

Top 5 cei mai tineri miliardari ai lumii

Primii 20 de miliardari ai lumii, cu vârste sub 40 de ani au o avere cumulată de aproape 70 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Cel mai bogat este cofondatorul Google, iar părintelui Facebook-ului i-a crescut averea de mai bine de două ori în ultimul an. Vezi mai jos primii cinci cei mai bogaţi tineri.



1. Sergey Brin, SUA, 37 ani


Avere netă: 19,8 miliarde dolari
Cofondatorul Google, Sergey Brin, a văzut în ultimul an o creştere cu 18% a acţiunilor companiei, pe fondul menţinerii a două treimi din piaţa motoarelor de căutare online. Brin a emigrat din Rusia la vârsta de 6 ani şi provine dintr-o familie de matematicieni, mama lui a muncit ca cercetător la NASA. L-a cunoscut pe Larry Page si au realizat un program de doctorat la Standford, a renunţat la el în 1988 şi a pornit Google din garajul unui prieten.

2. Mark Zuckerberg, SUA, 26 ani

Avere netă: 13,5 miliade dolari
Facebook-ul lui Zuckerberg a fost un factor cheie în răspândirea şi organizarea recentelor revolte din Tunisia, Egipt, Yemen şi Libya. În schimb, preşedintele SUA, Barack Obama a lăudat reţeaua de socializare ca fiind un exemplu de inovaţie americană. În ultimul an, averea tânărului de doar 36 de ani a crescut cu 238%, ajungând astfel la un total de 13,5 miliarde dolari, şi asta din cauza investiţiilor din partea unor firme ca Goldman Sachs, care au făcut ca valoarea Facebook să crească la 50 miliarde dolari.

3. Yang Huiyan, China, 29 ani

sursa foto: welt.de
Avere netă: 4,1 miliarde dolari
Tânăra chinezoaică este acţionarul principal al uneia dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară din ţară. Preşedintele companiei este tatăl ei, Yeung Kwok Keung, care a transferat întreaga companie fiicei sale, înainte ca firma să se listeze pe bursa de la Hong Kong în 2007. Yang a absolvit Universitatea de stat din Ohio şi are o diplomă în marketing şi logistică.

4. John Arnold, SUA, 37 ani

Avere netă: 3,3 miliarde dolari
Şeful fondului de hedging Centaurus Advisors a suferit anul trecut prima pierdere, care se zvoneşte a fi de 8%. În 1995, Arnold se ocupa cu comerţul de petrol la Enron şi se spune că ar fi adus companiei 750 de milioane de dolari în 2001. Când gigantul a intrat în colaps un an mai târziu, a pornit o afacere pe cont propriu şi a înfiinţat Centaurus.

5. Ana Lucia de Mattos Barretto Villela, Brazilia, 37 ani

Avere netă: 3,2 miliarde dolari
Tânăra provine dintr-o familie veche de bancheri din Brazilia. În 2008, banca familiei, Itau, a fuzionat cu Unibanco, iar acum este unul dintre cei mai mari acţionari individuali ai Itau Unibanco Holding SA, a doua cea mai mare bancă din Brazilia şi una dintre primele 15 bănci din lume.
Nu există imagine disponibilă cu Ana Lucia de Mattos Barretto Villela.
money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu