marți, 8 martie 2011

Sanatate-Ce am ajuns sa mancam: rosiile "nemuritoare" care tin si 6 luni

Rosiile, si asa fara gust, pe care le mancam de voie de nevoie, sunt dovada pura ca exista "tinerete fara batranete si viata fara de moarte". Ca sa sustina aceasta teorie, un cercetator din Buzau a facut un experiment incredibil.


Omul a studiat timp de 6 luni niste rosii de import si, desi suna uluitor, acestea nu s-au stricat. Asadar, au fost tratate. Cu ce, este greu de spus, pentru ca laboratoarele noastre nu pot detecta multe dintre substante nocive folosite in agricultura.

"Dupa 6 luni de zile, cele pe care le-am cumparat din piata s-au pastrat intacte, iar cele romanesti s-au distrus in totalitate. Sepalele s-au uscat in totalitate, se sfarama efectiv, dar corpul fructului nu este atins", a declarat cercetatorul.
Secretul rosiilor de import nu sta in soi, ci in substantele pe care le contin. Recent, a fost retras de pe piata un import care venise la noi prin Bulgaria. Rosiile erau contaminate cu oxamil. Efectele toxice pot fi imediate sau pot aparea in cateva luni: de la eruptii pe buze, pana la diaree severa si intoxicatii generalizate. In cazuri exteme, legate de alergii, exista chiar pericol de deces.
Trucuri menite sa creasca valoarea comerciala a rosiei se folosesc peste tot. De pilda, gazele ionizante care coc rosia in 3 zile, in loc de 3 saptamani, sau intoarcerea coditei cat leguma e inca pe vrej - asa se parguie pe afara, desi inauntru ramane verde. Adevarata problema sunt insa pesticidele.
Acum, specialistii romani pot sa descopere doar 120 de substante interzise, fata de 170, impuse de Uniunea Europeana.
De altfel, autoritatile de la Bucuresti au fost deja avertizate sa cumpere aparatele care pot detecta restul de 50 de substante ce pot fi periculoase pentru sanatate.
protv

Continuă disponibilizările şi în 2011: 18.000 de angajaţi ar putea fi concediaţi din MAI

Aproximativ 18.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor ar putea fi concediaţi, ca urmare a unui proiect de lege aprobat, luni, de Guvern. Actul normativ trebuie însă aprobat şi de Parlament. Ministerul elaborează normele de aplicare.
10.000 de angajaţi ar putea fi concediaţi din MAI
Proiectul de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, inclusiv prin reducerea numărului de personal, a fost aprobat, luni, de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă, afirmă surse oficiale, citate de MEDIAFAX. 

Bugetul MAI pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, iar în a doua parte a anului - alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică.

 realitatea

China, 60% şanse să intre în criză bancară în doi ani

China este cotată cu un risc de 60% de a intra într-o criză bancară până la mijlocul lui 2013, ca urmare a volumului imens de credit acordat de bănci şi a preţurilor în creştere a imobiliarelor, potrivit agenţiei Fitch Ratings, citată de Bloomberg.


Programul de stimulare al economiei desfăşurat de statul chinez prin intermediul băncilor a dus preţul proprietăţilor imobiliare la un nivel record. Credite de 17,5 trilioane yuani (1,91 trilioane euro) au intrat în economie în ultimii doi ani.

Metoda de măsurare a riscului sistemic utltizată de Fitch pentru China a fost folosită şi la prognozele confirmate ulterior pentru Islanda şi Irlanda.

Cei de la Fitch utilizează definiţia Fondului Monetar Internaţional pentru riscul sitemic. Într-o astfel de criză, cea mai mare parte ori întreg capitalul agregat al instituţiilor de credit este consumat, numărul de default-uri creşte şi instituţiile financiare şi corporaţiile au probleme în a-şi onora contractele la timp.

Richard Fox, senior director la Fitch, vede riscul “unor găuri în bilanţurile băncilor”, dacă bula imobiliară se va sparge. “Vorbim despre criză sistemică aici, ce afectează cele mai multe dintre băncile mari. O criză ce tehnic decapitalizează sectorul bancar”,  spune acesta.

Sistemele bancare din ţările emergente sunt vulnerabile la riscurile sistemice atunci când creditul creşte cu mai mult de 15%/an pe o perioadă de doi ani, iar preţurile proprietăţilor imobiliare cresc cu mai mult de 5%, spun cei de la Fitch.

Economia Chinei a crescut cu 10,3% în 2010, potrivit datelor oficiale de la Beijing. Economia a crescut în medie cu 10% în ultimii 20 de ani.

In 2010, o cantitate imensa de credit a irigat economia chineza:11 trilioane de yuani (1,23 trilioane de euro). Datele oficiale arată că băncile chineze au împrumutat doar 7,95 trilioane de yuani anul trecut. Agenţia de rating Fitch spune însă că împrumuturi de cel puţin 3 trilioane de yuani au fost scoase în afara bilanţului.

Creditul a crescut în medie cu 18,6% anual în 2008 şi 2009, lucru ce a tras în sus şi preţurile activelor imobiliare. Premierul Wn Jiabao atrăgea atenţia recent asupra inflamării pieţei imobiliare şi a cerut măsuri care să încetinească creşterea preţurilor.

Ţinta Beijingului pentru volumul creditului ce va fi acordat în acest an este de 7,5 trilioane yuani.

Rezultatul avansului rapid al creditului în China s-ar putea traduce prin credite neperformante de 400 miliarde dolari, potrivit firmei de conultanţă Asianomics din Hong-Kong.

De altfel, guvernul chinez a plătit mai mult de 650 miliarde dolari timp de 10 ani pentru a slava de la faliment băncile afectate de ultima criză din sistem. Pentru a tempera avansul creditului, guvernul chinez a dispus recent un control mai strict al autorităţilor locale, care au profitat de programul de stimulare din ultimii doi ani.

În domeniul imobiliar, există un exces de 3,3 miliarde metri pătraţi. Cu toate acestea, se construiesc anual încă 200 milioane metri pătraţi.

Preţurile imobilelor sunt foarte ridicate, astfel că sunt puţini cei care îşi permit să achiziţioneze o casă. În Beijing, preţurilor caselor sunt de 22 ori mai mari decât venitul disponibil.
realitatea

Accident la Târgovişte: Un preot, soţia şi fiica lui au murit. Cel care i-a lovit ar fi tot preot

Un preot din localitatea dâmboviţeană Gheboaia, comuna Finta, şi soţia şi fetiţa acestuia şi-au pierdut viaţa, marţi seară, într-un accident rutier petrecut în Târgovişte. Maşina lor, o Dacia 1.300, a fost lovită de un BMW cu numere de Bucureşti, în care se aflau trei persoane. La volanul maşinii BMW s-ar fi aflat un preot din comuna Glodeni, anunţă adevarul.ro.
Accident la Târgovişte: Un preot, soţia şi fiica lui au murit; Cel care i-a lovit ar fi tot preot

Un BMW de culoare negru metalizat rula cu peste 150 de kilometri la oră pe Bulevardul IC Brătianu, din direcţia Bulevardul Carol I spre Micro XI. Bolidul, ambalat la maximum, nu a redus viteza nici măcar în dreptul trecerii de pietoni.
BMW-ul s-a prăbuşit peste o Dacia, în care se aflau preotul Nicolae Nicolae, de 41 de ani, soţia sa şi fiica de 15 ani. Toţi trei au fost striviţi în autoturism şi au decedat pe loc.
Primele informaţii arată că la volanul BMW-ului se afla tot un preot. În maşină mai erau o femeie şi un alt bărbat. Cei trei au fost duşi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. Poliţia face cercetări să afle cine a fost la volan.
Mai mulţi martori spun că la volan ar fi fost preotul Florin Cergan de la Lăculeţe - comuna Glodeni, fiul unei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti.
realitatea

La 19 martie, Pământul se apropie de Lună. Catastrofă sau doar un fenomen natural?

Săptămâna viitoare, Pământul va fi la cea mai mică distanţă de Lună din ultimii 19 ani. Evenimentul, cunoscut ca perigeu lunar, are loc la 19 martie. Teoreticienii conspiraţiei spun că acest fenomen poate provoca unele catastrofe naturale, cum ar fi erupţii vulcanice sau cutremure. Alţi cercetători spun însă că prevestirile apocaliptice trebuie tratate cu scepticism, anunţă dailymail.co.uk.
La 19 martie, Pământul se aprope de Lună. Catastrofă sau doar un fenomen natural?

Dacă punctul cel mai îndepărtat al lunii faţă de Pământ se numeşte apogeu, punctul cel mai apropiat poartă denumirea de perigeu.
Săptămâna viitoare, la 19 martie, Pământul va fi la cea mai mică distanţă de Lună din 1992 încoace. La această dată, Luna se va afla la numai 356.578 de kilometri distanţă de Pământ.

Internetul este plin de oameni de ştiinţă amatori care avertizează că o astfel de "Super Lună" ar putea perturba tiparele climatice ale Pământului şi chiar ar putea genera cutremure şi erupţii vulcanice.
Ultimele perigee lunare au avut loc în 1955, 1974, 1992 şi 2005 - ani care au avut evenimentele meteorologice extreme. Tsunami-ul care a omorât sute de oameni în Indonezia a avut loc în 2005, cu două săptămâni înaintea perigeului lunar, iar în ziua de Crăciun din 1974, Ciclonul Tracy a pustiit totul în jur în oraşul australian Darwin.

Dar Pete Wheeler, de la Centrul Internaţional de Radio Astronomie, spune că avertismentele de apocalipsă trebuie tratate cu scepticism. "Nu vor fi cutremure sau erupţii vulcanice, decât dacă s-ar fi întâmplat oricum", a declarat el pentru news.com.au.

Astronomul australian David Reneke este de acord cu Wheeler, subliniind că teoreticienii conspiraţiei vor fi întotdeauna în măsură să găsească un dezastru natural pe care să-l relaţioneze cu un anumit moment, dând astfel vina pe perigeul lunar.
realitatea

Biserica-Să ajutăm la construirea Chiliei Sf. Părinţi Athoniţi din Schitul Lacu


Pentru a sprijini aceasta lucrare de construire a chiliei Sfintii Parinti Athoniti din Schitul Lacu va invitam sa citim cu atentie cele de mai jos, sa cercetam care-i situatia actuala la aceasta Chilie si apoi sa il sunam pe Parintele Partenie la numarul de telefon 00306981508674 sau la 0744987428 (daca este in tara). Este de preferat sa-l sunam mai ales pe numarul din Grecia dupa ora 21:00 cand este semnal. Pana in ora 24:00.
Părintele Stareț Partenie de la Chilia cu Hramul Sfinților Athoniți ne spune:
Vă rugăm frumos, pe toți cei care puteți si binevoiți, să ne ajutați cu bani, materiale si promovare pentru construirea chiliei din Schitul Lacu. Pentru construirea chiliei si pictura bisericii, precum și pentru dotarea chiliei cu mobilier ORICE AJUTOR FACUT DIN INIMA ESTE APRECIAT DE DUMNEZEU SI DE NOI.
Vă mulțumesc frumos pentru buna înțelegere și dragostea dumneavoastră. Cei care donați bani vă rog să ne trimiteți pomelnicul dumneavoastră prin SMS la nr. de telefon din Grecia (00306981508674) sau la 0744987428 (cand sunt in tara).
Ajutoarele financiare pot fi depuse în urmatoarele conturi de la
  • BANCPOST SEBES, jud. Alba, pe numele Monahul PARTENIE – BOTI LUCIAN:
    RO31 BPOS 0140 3054 599 ROL 01 (pentru LEI)
    RO15 BPOS 0140 3054 599 USD 02 (pentru USD)
    RO68 BPOS 0140 3054 599 EUR 02 (pentru EURO)

  • ATE BANK AGIOU OROUS, BIC: ABGRGRAA, pe numele BOTI LUCIAN
    GR25 0432 3620 0043 9010 0185 571 (EURO)
    Vă aducem la cunoștință că paraclisul (bisericuța), cu chiliile (camerele) aferente, vor trebui construite din temelii, deoarece vechea chilie nu mai există (neavând viețuitori timp de 30 de ani).
    Cel ce răsplătește cu cele cerești în locul celor pământești, și care nu trece cu vederea nici ce-a mai mică faptă bună făcută în numele Lui, va răsplăti cu multă îmbelșugare jertfa dumneavoastră făcută cu toată inima.
    Cu dragoste parintească, Părintele Stareț Partenie.






  • prieteniisfmunteathos

    Cum să furi 200.000 de euro de pe centură în trei luni

    200.000 de euro este suma pagubelor produse pe centura Sibiului de la deschiderea circulaţiei rutiere, la 1 decembrie 2010. Pagubele s-au produs fie prin furt, fie prin producerea unor accidente de circulaţie. Cu toate că există pază pentru centura Sibiului, hoţii reuşesc să producă stricăciuni.
    Hoţii au furat gardul de protecţie de pe kilometri întregi, pe centura Sibiului

    Gardul de protecţie al centurii a fost furat pe kilometri întregi, iar mai nou au început să sustragă transformatoare de energie electrică, potrivit tribuna.ro.
    "Deschiderea centurii a fost un eveniment important, însă din păcate furturile lasă pagube destul de importante, pe care, în mare parte, constructorii trebuie să le suporte. Chiar dacă nu există un calcul foarte exact, valoarea pagubelor se ridică la peste 200.000 de euro", au declarat responsabilii centurii.
    realitatea

    Sanatate-Top 12 alimente delicioase care te scapă de stres

    Cercetarorii sustin ca mai bine din 60% din populatia planetei sufera de afectiuni provocate in urma stresului prea ridicat. Oamenii de stiinta propun un top al alimentelor care, din punctul lor de vedere, contribuie la eliminarea stresului, potrivit healthy.kudika.ro
    Top 12 Alimente delicioase care te scapa de stres

    Ciupercile. Fiind bogate in proteine ele ofera o masa satioasa, dar in acelasi timp cu aproape 400 de calorii mai putin decat o masa care include si carne. Se presupune ca ciupercile joaca un rol important in prevenirea cancerului la san si ajuta la stabilizarea nivelului de estrogen in randul femeilor.

    Orzul este cunoscut pentru puterea sa de a elimina colesterolul. Orzul hidrateaza tegumentele si regleaza tensiunea arteriala.
    Nuca este o surprinzatoare sursa de acizi grasi Omega 3. Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi care nu intra in categoria : daunator. Acizii Omega 3 sunt esentiali pentru dezvoltarea si sanatatea organismului uman si care trebuie furnizati prin aport dietetic deoarece nu se sintetizeaza in corp.

    Pastele care au la baza fibre (grau, porumb, orz) sunt unele dintre cele mai indicate alimente pentru santatea ta. Chiar daca foarte multe diete elimina pastele pentru continutul lor hipercaloric, cele care au la baza fibre sunt benefice si trebuie consumate destul de des.
    Arahidele si untul de arahide. Grasimile monosaturate (sunt bune) sunt mai mult decat prezente in untul de arahide, iar inima ta are nevoie de aceste grasimi. Nu trebuie sa exagerezi cu arahidele sau untul de arahide, dar putin din fiecare ajuta foarte mult la o sanatate perfecta.

    Boabele de quinoa sunt mici si relativ rotunde, de culoare alb-galbuie. Quinoa este foarte hranitoare, foarte sanatoasa, bogata in proteine si, evident, lipsita de colesterol.

    Laptele degresat contine cei 9 nutrienti esentiali: calciu, foarte multe dintre vitaminele B si de asemenea vitamina D, care joaca un rol important in prevenirea cancerului.
    Migdalele si lintea combat colesterolul ceea ce inseamna ca si problemele de circulatie se pot elimina.

    Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul. Graul stimuleaza neuronii si imbunatateste circulatia sangelui.

    Afinele. Potrivit cercetatorilor afinele sunt un antioxidant natural, iar dieta care include afine este mai mult decat indicata in viata oricarei persoane. Afinele au o doza foarte mare de Vitamnia C care contribuie la energia ta zilnica.
    realitatea

    McDonald's nu mai este cel mai mare lanţ fast food din lume

    Grupul american McDonald's a fost detronat, în 2010, din poziţia de cel mai mare lanţ mondial de restaurante, de rivalul Subway, specializat în sandwichuri.
    McDonald's nu mai este cel mai mare lanț fast food din lume

    La data de 1 ianuarie 2011, Subway avea 33.479 de restaurante la nivel mondial, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Subway, Les Winograd. Potrivit unui raport anual publicat în luna februarie, McDonald's avea la aceeaşi dată 32.737 de restaurante în întreaga lume, potrivit capital.ro. Comparativ, alte două mărci de renume în SUA, Starbucks şi Burger King nu au decât 17.000 şi respectiv 12.000 de unităţi la nivel mondial.

    Totuşi, în termeni de cifră de afaceri, McDonald's are în continuare un avans considerabil graţie unor vânzări de 24,1 miliarde de dolari înregistrate în 2010, faţă de 15,2 miliarde de dolari pentru Subway.

    realitatea

    A apărut tastatura Facebook. Ce butoane are în plus şi cât costă- VIDEO

    Dacă eşti printre cei 500 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, atunci cu siguranţă te vei bucura să afli că pe lângă telefoanele Facebook a apărut şi tastatura Facebook.


    Facebook SNAK (Social Network Access Keyboard) este o tastatură standard de tip QWERTY, cu 19 butoane suplimentare, scrie geeky-gadgets.com. Ele sunt distribuite 8 cu 8 în capătul fiecărei părţi a tastaturii. 


    De asemenea, trebuie să ştiţi că tastatura Facebook deţine o caracteristică de securitate, ceea ce înseamnă că odată ce vă deconectaţi de pe aplicaţiile utilizate, tastele suplimentare devin inaccesibile pentru a evita ca alţi utilizatori să vă acceze informaţiile personale.

    Butoanele suplimentare din stânga: 
    • Mesaje (Mesagges) - Acces direct către Inbox
    • Notificari (Notifications) - Vezi ce e nou în reţeaua ta
    • Editeaza profilul (Edit Profile) -Acceseaza rapid şi editează profilul
    • Evenimente (Events)- Găseşte şi crează evenimente
    • Grupuri (Groups) - Intră în noi grupuri sau editează-le pe cele existente
    • Prieteni (Friends) - Vizualizează, editează sau intră în legătură cu lista completă de prieteni
    • Agenda telefon (Phonebook)- Găseşte instant toate numerele de telefon ale prietenilor tăi
    • Centru de ajutor (Help Center) - Centru de ajutor Facebook
    • Setari ale contului (Account Settings) - Accesează rapid toate setările contului tău
    • Setari de confidentialitate (Privacy Settings) - Setează cine îţi vizualizează profilul
    • Acasa (Home) - Te direcţionează direct către www.facebook.com

    Butoane suplimentare în partea dreaptă

    • Sleep (Sleep) - Ascunde instant pagina de Facebook iniţiind procesul de sleep al calculatorului
    • Fotografii (Photos) - Acceseaza lista completă a pozelor
    • Upload fotografii (Upload Photos) - Încarcă fotografiile tale cu acest buton
    • Upload video (Upload Videos) - Încarcă video-urile tale cu acest buton
    • Jocuri (Games) - Accesează jocurile - Mafia Wars, Farmville, Cafeville, etc
    • Links  (Links) - Găseşte toate link-urile postate de tine şi prietenii tăi
    • Ads + Pagini (Ads + Pages) - Editaţi anunţurile şi paginile afacerii tale
    • Facebook pentru dezvoltatori (Facebook For Developers) - Apăsaţi acest buton dacă sunteţi un dezvoltator sau webmaster
    Preţul pentru această tastatură este de 30 de dolari.

    money.ro

    Noi imagini ale atacului de la 11 septembrie 2001

    Noi imagini ale atentatului de la World Trade Center au fost date publicităţii. Înregistrarea a fost realizată de către Departamentul de Poliţie din New York dintr-un elicopter, imediat după atac.
    Pe 11 septembrie 2011 se vor împlini 10 ani de la atacul terorist de la World Trade Center

    Înregistrarea a fost obţinută în baza dreptului la informaţie de către Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie, de la poliţia new-yorkeză. Din filmul cu o durată de aproximativ 17 minute, postat pe internet, lipsesc însă cele două momente în care se prăbuşesc turnurile.
    În schimb, se aude clar vocea poliţistului care filmează turnurile aflate în flăcări. "S-a dus! Întregul turn s-a prăbuşit! S-a dus! La naiba! A căzut toată chestia la pământ! Al doilea turn s-a prăbuşit! Doamne, la naiba! Dumnezeule".

    Pe 11 septembrie 2011 se vor împlini zece ani de la atacul terorist de la World Trade Center, în urma căruia aproximativ 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa.
    realitatea

    Cât de departe eşti dispus să mergi pentru un job? Se fac angajări masive în India şi Taiwan

    Angajatorii din India, Taiwan, Brazilia, China, Turcia şi Singapore oferă cele mai multe oportunităţi de angajare în următoarele trei luni.
    Angajatorii din 33 dintre cele 39 de ţări şi teritorii analizate vor face angajări în următoarele trei luni

    Şanse mari de angajare sunt şi în Argentina, Peru sau Panama, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Manpower.
    Angajatorii din 33 dintre cele 39 de ţări şi teritorii analizate în cadrul studiului Manpower se aşteaptă la creşteri de diferite grade în volumul angajărilor pe parcursul următoarelor trei luni.
    În Europa, previziunile de angajare s-au îmbunătăţit comparativ cu trimestrul trecut în 11 din cele 21 de ţări analizate. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, planurile de angajare au crescut în 11 ţări. Cele mai puternice intenţii de angajare se manifestă în Turcia, Bulgaria, Belgia şi Polonia.
    „Urmărind tendința la nivel global, țările din cadrul piețelor emergente din Europa de Est sunt mult mai optimiste când vine vorba de oportunitățile de angajare decât statele membre OECD din vest”, spune Jeffrey A. Joerres, Chairman și CEO al Manpower Inc.
    Angajatorii din Grecia, Spania, Irlanda şi Italia raportează cele mai slabe intenții de angajare în următoarele trei luni.
    realitatea

    Teo Trandafir a fost detubată, vorbeşte, dar rămâne la Terapie Intensivă

    Specialiştii spun că au reuşit să stabilizeze procesul de inflamare a pancreasului. A fost detubată şi poate respira singură, un pas extrem de important, spun medicii.
    Teo îşi revine

    Teo Trandafir poate respira singură, este conştientă şi vorbeşte cu medicii şi familia, se arată într-un comunicat de presă al spitalului din Viena, unde este internată fosta vedetă tv.
    Teo se recuperează treptat după intervenţia la care a fost supusă în urmă cu două săptămâni. Specialiştii spun că au reuşit să stabilizeze procesul de inflamare a pancreasului. A fost detubată şi poate respira singură, un pas extrem de important, spun medicii.
    Persistă însă riscul apariţiei altor complicaţii, de aceea Teo rămâne la secţia de Terapie Intensivă. Potrivit comunicatului starea generală de sănătate a fostei vedete tv este acceptabilă.
    Realizatorul TV Mircea Badea spune că a vizitat-o pe Teo, sâmbătă, la spitalul din Viena, şi că a discutat cu aceasta timp de câteva ore.
    Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.
    Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH.
    realitatea

    O veste proastă nu vine niciodată singură: S-a scumpit benzina, urmează creditele COMENTEAZĂ!

    OMV Petrom a majorat marţi preţul carburanţilor cu 9 bani/litru pentru a doua oară în ultima săptămână. Creditele în euro se vor scumpi şi ele, ca urmare a majorării dobânzii-cheie de către Banca Central Europeană.
    Românii vor plăti mai mult pe benzină şi pentru creditele în euro

    Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu 9 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei. Este pentru a doua oară în ultima săptămână când OMV Petrom recurge la o asemenea decizie, celalalte companii care vând carburanţi majorând şi ele săptămâna trecută preţul combustibililor.
    Litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,16 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,54 lei/litru, sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,30 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,96 lei/litru. Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,29 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,31 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5,15 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,63 lei.
    Analiştii economici sunt de părere că majorarea galopantă a preţurilor la carburanţi poate duce România din nou în recesiune, calificând avantajul naţional de a avea rezerve proprii ca fiind aproape nul. Benzina şi motorina comercializate în România au atins maxime istorice, unele sortimente de carburanţi apropiindu-se vertiginos de pragul de 6 lei pe litru, după ce de la începutul anului au fost aplicate mai multe creşteri de preţuri, scrie Ziarul Financiar.

    Dar veştile proaste pentru buzunarele românilor nu se opresc aici. Asta pentru că şi creditele ar urma să se scumpească. Mai precis cele în euro.Acestea reprezintă două treimi din finanţările acordate de bănci companiilor şi populaţiei, informează Ziarul Financiar, şi se vor majora pe măsură ce Banca Centrală Europeană (BCE) va creşte dobânda-cheie pentru a răspunde presiunilor inflaţioniste aduse de scumpirea explozivă a petrolului.

    Pentru un client cu un credit ipotecar de 30.000 de euro, rambursabil în 30 de ani, o creştere a dobânzii cu un punct procentual, pornind de la 5,8% pe an (media pieţei în prezent, potrivit datelor BNR) aduce o creştere a ratei lunare cu 20 de euro, la 226 de euro.
    realitatea

    Percheziţie la casa liderului sindical care a creat "şahul din vămi". Lincu este urmărit penal

    Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în cauza având ca obiect comiterea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual faţă de trei învinuiţi, Lincu Vasile, Vîlnei Florin Ilie şi Negoiţă Voinea.
    Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor

    Sediul social al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, care este şi locuinţa liderului Vasile Lincu, este percheziţionat la această oră de poliţişti, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare, potrivit cărora măsura a fost dispusă într-un dosar de delapidare.

    Prejudiciul ca urmare a delapidării se ridică la 12 miliarde de lei vechi, au precizat aceleaşi surse.

    Tot marţi au loc mai multe percheziţii la persoane şi sedii care au sau au avut legătură cu sindicatul Pro Lex.
    Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că nu are nimic de ascuns şi că pune la dispoziţia poliţiştilor toate documentele cerute. "Chiar în calculatorul pe care vor să-l ridice vor găsi şi dovezi exacte despre Regină, însă nu cred că vor avea curaj să publice numele, pentru că este o persoană politică foarte importantă", a declarat Vasile Lincu la Realitatea TV.
    Lincu a subliniat că, până acum, a mai fost controlat de Garda Financiară, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, însă, afirmă tot el, nu au ieşit la iveală nereguli.
    Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în cauza având ca obiect comiterea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual faţă de trei învinuiţi, se precizează într-un comunicat.

    Urmărirea penală a fost începută în cauză faţă de învinuiţii Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi Negoiţă Voinea, în cauză fiind efectuate acte de cercetare penală şi fiind administrate probe pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a reţinut în fapt că în calitate de lideri sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi-au însuşit şi au folosit diferite sume de bani, fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune. Din cercetări a rezultat că învinuitul Negoiţă Voinea a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex.

    Cercetările efectuate până în acest moment procesual au mai relevat că au fost încheiate de către liderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” şi a fost consemnată recepţia unor bunuri fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fără îndeplinirea condiţiilor legale.

    În cauză se efectuează percheziţii domiciliare, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi administrarea întregului material probator.
    realitatea

    DNA acuză: Există filiere în Garda Financiară care stopează controalele

    Acuzaţiile, extrem de grave, au fost făcute de DNA în faţa instanţei, la judecarea recursului consilierului ANAF Nicolae Gavrilă, arestat pentru trafic de influenţă.
    DNA: Există mai mlute filiere în Garda Finaciară care oferă protecţie

    "Există mai multe filiere în Garda Financiară, prin care se stopează controale şi se oferă protecţie", a susţinut procurorul anticorupţie care a cerut instanţei supreme, marţi, să-i ţină în arest pentru 29 de zile pe consilierul superior din ANAF Adrian Gavrilă şi pe avocatul Marius Stăncescu.
    Cei doi au fost denunţaţi la DNA de omul de afaceri italian Antonello Celestini, cercetat în România pentru evaziune fiscală de peste 350 milioane de euro.
    realitatea

    Pepe explică la TV adevăratul motiv al divorţului de Zăvoranca

    Artistul a spus la "Un Show păcătos" de ce a decis să se despartă de Oana Zăvoranu, deşi o iubeşte: "De şapte ani îi spuneam Oanei că vreau un copil, ea mă punea să mă uit în sus. Când voiam să ne iubim, ea îmi vorbea despre procesele cu mama sa".
    Pepe spune ca de sapte ani se roaga de Oana sa faca un copil
    "I-am spus că poate pierde procesele, dar pe mine nu mă va pierde niciodată. Eu am vrut o soţie, nu o străină care să mă întrebe dacă a sunat avocatul", i-a declarat Pepe lui Dan Capatos, după discuţia lungă purtată de ei."Dacă mă mai iubeşte, să mă lase să îmi trăiesc viaţa în continuare fără ea. Sper să fie inteligentă şi să facă în aşa fel încât să putem rămâne prieteni. Eu i-aş fi oferit orice. Îmi pare rău doar că Dumnezeu nu mi-a putut oferi mie mai multă răbdare. Îmi pare rău că nu i-am oferit mai mult, că nu am putut să îndur mai mult. Nu am petrecut sărbătorile împreună, nu a venit nici măcar la ziua mea. Mi-a spus că se simte rău. Atunci am înţeles că nu o mai bucur. Problemele ei deveniseră mult prea importante. Îi doresc sănătate, fericire şi să avem un divorţ frumos. Dacă are vreodată o problemă cu un iubit sau cu viitorul soţ o rog să mă sune", a mai spus  Pepe. El i-a dedicat Oanei si piesa "E tarziu".
    realitatea

    Pepe se desparte de Oana Zăvoranu: "Gata, divorţăm!"


    Cântăreţul s-a mutat cu chirie. Se pare că scandalul dintre cei doi a pornit de la gelozia artistului, căruia nu-i convenea că Oana era căutată la telefon de un prieten.




    "Gata, divorţăm. Dar, atenţie! Nu eu divorţez de Oana, ci noi doi divorţăm”, a recunoscut în premieră, ieri, Pepe, pentru Libertatea. Interpretul a părut extrem de hotărât să facă acest pas, însă nu a dorit să mai comenteze pe marginea subiectului.
    “Personal, nu ştiam de divorţ. Dacă el îşi doreşte asta, nu mă pun în calea fericirii lui, îi acord divorţul şi mâine. Am aşteptat să vorbească întâi el, este prima oară când eu fac o declaraţie pe acest subiect. Sunt tânără, frumoasă, celebră, bogată şi deşteaptă, nu ţin pe nimeni cu forţa lângă mine”, a declarat, la rândul ei, Oana.

    realitatea