marți, 8 martie 2011

Sanatate-Top 12 alimente delicioase care te scapă de stres

Cercetarorii sustin ca mai bine din 60% din populatia planetei sufera de afectiuni provocate in urma stresului prea ridicat. Oamenii de stiinta propun un top al alimentelor care, din punctul lor de vedere, contribuie la eliminarea stresului, potrivit healthy.kudika.ro
Top 12 Alimente delicioase care te scapa de stres

Ciupercile. Fiind bogate in proteine ele ofera o masa satioasa, dar in acelasi timp cu aproape 400 de calorii mai putin decat o masa care include si carne. Se presupune ca ciupercile joaca un rol important in prevenirea cancerului la san si ajuta la stabilizarea nivelului de estrogen in randul femeilor.

Orzul este cunoscut pentru puterea sa de a elimina colesterolul. Orzul hidrateaza tegumentele si regleaza tensiunea arteriala.
Nuca este o surprinzatoare sursa de acizi grasi Omega 3. Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi care nu intra in categoria : daunator. Acizii Omega 3 sunt esentiali pentru dezvoltarea si sanatatea organismului uman si care trebuie furnizati prin aport dietetic deoarece nu se sintetizeaza in corp.

Pastele care au la baza fibre (grau, porumb, orz) sunt unele dintre cele mai indicate alimente pentru santatea ta. Chiar daca foarte multe diete elimina pastele pentru continutul lor hipercaloric, cele care au la baza fibre sunt benefice si trebuie consumate destul de des.
Arahidele si untul de arahide. Grasimile monosaturate (sunt bune) sunt mai mult decat prezente in untul de arahide, iar inima ta are nevoie de aceste grasimi. Nu trebuie sa exagerezi cu arahidele sau untul de arahide, dar putin din fiecare ajuta foarte mult la o sanatate perfecta.

Boabele de quinoa sunt mici si relativ rotunde, de culoare alb-galbuie. Quinoa este foarte hranitoare, foarte sanatoasa, bogata in proteine si, evident, lipsita de colesterol.

Laptele degresat contine cei 9 nutrienti esentiali: calciu, foarte multe dintre vitaminele B si de asemenea vitamina D, care joaca un rol important in prevenirea cancerului.
Migdalele si lintea combat colesterolul ceea ce inseamna ca si problemele de circulatie se pot elimina.

Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul. Graul stimuleaza neuronii si imbunatateste circulatia sangelui.

Afinele. Potrivit cercetatorilor afinele sunt un antioxidant natural, iar dieta care include afine este mai mult decat indicata in viata oricarei persoane. Afinele au o doza foarte mare de Vitamnia C care contribuie la energia ta zilnica.
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu