miercuri, 9 martie 2011

Accident de muncă: Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ

Accident de muncă în comuna Mihăileşti, judeţul Giurgiu. Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ. Bărbatul este în stare stabilă. În urma incidentului, traficul în zonă a fost blocat.
Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ
"Nu cunosc foarte bine condiţiile. Ştiu că lucrau la acel mal. Malul s-a surpat şi au fost prinşi doi oameni sub el. Unul dintre muncitori a fost scos. Celălalt este încă prins, dar este conştient, respiră şi colaborează cu medicii de la SMURD Bucureşti. Din câte am înţeles şanţul are 6 metri adâncime", a declarat Gabriela Georgescu, purtător de cuvânt ISU Giurgiu.
realitatea

Accident spectaculos la Cluj: O maşină de teren s-a răsturnat după ce a fost lovit de o alta

Accident într-o intersecţie din Cluj Napoca. Un autoturism de teren s-a răsturnat după ce a fost lovit de o altă maşină.
Accidentul a fost filmat cu camerele de supraveghere montate în intersecţie

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere de pe stradă. Potrivit imaginilor, de vină a fost şoferul maşinii de teren care nu a oprit la STOP în momentul în care a intrat în intersecţie.
În urma impactului, trei persoane au ajuns la spital cu răni uşoare.
realitatea

Femeile obsedate de aspectul lor fizic postează fotografii pe Facebook ca să li se dea atenţie

Femeile care se bazează pe aspectul fizic folosesc Facebook-ul ca să se simtă mai bine, spun cercetătorii.
Femeile obsedate de fizicul lor tind să posteze multe poze pe reţelele de socializare / Foto: dailymail.co.uk
Femeile obsedate de fizicul lor tind să posteze multe poze pe reţelele de socializare, potrivitdailymail.co.uk.

Cercetătorii au descoperit că femeile sunt mai preocupate de imaginea lor decât bărbaţii.

"Rezultatele arată diferenţe în comportamentul bărbaţilor şi femeilor care provin dintr-o concetrare pe imaginea şi aspectul fizic al femeilor", spune dr. Michael Stefanone de la Universitatea Buffalo.

Dr Stefanone şi echipa sa au examinat comportamentul online cu ajutorul unui studiu realizat de 311 voluntari. Ei au analizat felul în care fieacre participant la studiu a folosit Facebook-ul şi care sunt factorii care îi determină să aibă încredere în ei.

Cercetătorii au verificat cât timp petrec femeileşi bărbaţii pe profilul de Facebook, câte fotografii au şi cât de prietenoşi sunt.

Cei care se bazează foarte mult pe aspetul fizic au foarte multe poze pe Facebook. Cei care sunt preocupaţi de viaţa de familie au postat mult mai puţine fotografii şi nu sunt foarte activi pe reţelele de socializare.

realitatea

Trei bărbaţi, jefuiţi după ce au răspuns unor false anunţuri la Matrimoniale

Trei bărbaţi au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu topoarele şi cuţitele de patru tineri, după ce au răspuns unor false anunţuri postate pe site-uri de Matrimoniale prin care erau atraşi în diverse locaţii pentru a întreţine raporturi sexuale contra cost cu diverse femei, anunţă Poliţiei Capitalei.
Trei bărbaţi au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu topoarele şi cuţitele de patru tineri

Victimele erau atrase de anunţurile incitante postate pe Internet, în care le erau prezentate mai multe fotografii ale unor femei surprinse în diverse ipostaze erotice, dar care, de fapt, nu aparţineau celor care postaseră anunţul.
Însă, odată ajunşi în imobilele indicate în anunţ, amatorii de senzaţii tari erau jefuiţi şi ameninţaţi cu topoarele şi cuţitele. În acest fel, doi bărbaţi au fost tâlhăriţi de patru tineri, care le-au luat două telefoane mobile şi suma de 150 de lei.
Cei patru, două femei şi doi bărbaţi, au fost prinşi de poliţişti, ulterior mărturisind o altă tâlhărie, victima fiind tot un bărbat, care în urma vizualizării aceluiaşi anunţ, a mers la adresa respectivă, unde a fost acostat şi ameninţat cu un cuţit şi un topor, fiind obligat să le predea acestora cheile autotuturismului , de unde i-au fost luate un MP3 Player, un telefon mobil şi o sumă de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, urmând ca cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
realitatea

Coplata în sistemul medical, adoptată de Senat VEZI CÂT VOR COSTA VIZITELE LA MEDIC


Senatul a adoptat marţi, proiectul de lege prin care se introduce mecanismul de coplată în sistemul medical din România. Odată cu intrarea în vigoare a legii, vom plăti pentru serviciile medicilor de familiei sau ale medicilor specialişti din spitale, însă nu şi pentru asistenţa medicală de urgenţă.
Legea prin care se introduce coplata in sistemul medical, adoptata de Senat
Pentru contribuţia personală a serviciului medical, pacientului i se va elibera un document numit tichet moderator pentru sănătate, prin care se face dovada realizării actului medical şi a plăţii acestuia. Contribuţia
personală a cetăţenilor prin tichetele pentru sănătate nu va depăşi 600 de lei pe an, potrivit avocatnet.ro.

Coplata pentru consultaţiile medicului de familie va fi 5 lei, iar pentru vizitele la domiciliu în afara programului de lucru va fi de 15 lei. Consultaţia la medicul specialist din ambulatoriu va fi de 10 lei, iar una la medicul specialist în afara programului de lucru, 20 de leiCoplata pentru spitalizarea de zi va fi de 10 lei, iar pentru spitalizarea continuă de 50 de lei/ episod de internare.

Prin introducerea tichetelor pentru sănătate, se vor genera în sistem circa 378 milioane de lei/anual, fonduri care vor rămâne la furnizor (cabinet medical individual, spital sau altă unitate de sănătate) şi care vor putea fi utilizate pentru creşterea calităţii serviciilor de sănătate.

Nu toate serviciile se vor plăti:
  • Categorii de servicii acordate bolnavilor cu afecţiuni incluse în Programele de sănătate, pentru afecţiunea de bază: şedinţele de chimioterapie, de radioterapie şi de hemodializa şi dializa peritoneală, bolnavii cronici înscrişi în programele naţionale de sănătate vor beneficia de servicii şi tratament gratuite
  • Categorii de servicii acordate în situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, până la stabilizarea bolnavului
  • Categorii de servicii acordate bolnavilor cu afecţiuni endemo-epidemice

Pentru naştere nu se încasează coplata.

Nu toţi cetăţenii vor plăti aceste contributii:
  • Pensionari sub 700 lei/lună
  • Copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani fără venituri
  • Bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă
realitatea

Un pinguin are o inimioară albă pe piept VEZI FOTO

Un pui de pinguin imperial a primit cadou de la Dumnezeu o inimioară albă chiar pe pieptul său.
Pinguinul cu inimioară / FOTO: Sue Flood, exclusivpix
Pata albă în formă de inimă a apărut din cauza schimbării penelor sale, de la cele de pui la cele de adult.

Fotograful Sue Flood a spus că în 20 de ani de când pozează Arctica şi Antarctica nu a mai văzut un astfel de fenomen.

Pinguinul imperial este cel mai înalt şi cel mai greu dintre toţi pinguinii.Dieta sa constă în principal din peşte, dar se mai înfruptă şi din crustacee, precum krill sau calmari.

În timp ce vânează, poate rămâne sub apă timp de 18 minute şi se poate scufunda la o adâncime de 535m. El îşi poate încetini metabolismul şi să îşi "închidă" funcţiile organelor non-esenţiale, pentru a ajunge la astfel de performanţe.

Pinguinul imperial este cunoscut cel mai bine datorită călătoriile pe care adulţii le fac în fiecare an pentru a se împerechea şi pentru a-şi hrăni puii. Este singurul pinguin care se împerechează în timpul iernii Antarctice şi merge peste 120km pe gheţuri pentru a ajunge la coloniile unde se cresc puii, care includ mii de exemplare.


realitatea

INCREDIBIL! A castigat 1,6 milioane euro cu doar 2 euro pariati! Vezi aici biletul!


 INCREDIBIL! A castigat 1,6 milioane euro cu doar 2 euro pariati! Vezi aici biletul!
Pariurile pe cursele de cai i-au schimbat viata unui inginer din Marea Britanie. Steve Whiteley de 61 de ani a pariat 2 lire pe sase curse de cai si i-au iesit toate! 1,4 milioane de lire a castigat englezul, adica 1,6 milioane de euro. Este cea mai mare suma castigata pe o asemenea suma pariata, scrie The Sun.

sport