sâmbătă, 12 martie 2011

Un nou cutremur de 6 pe scara Richter s-a produs la Fukushima. Bilanţul a ajuns la 1.700 de morţi

Un nou cutremur de 6 pe scara Richter s-a produs în nord-estul Japoniei cu puţin timp în urmă. Seismul este o replică la cel de 8,9, produs vineri. Presa de la Tokio anunţă că cel puţin 1.700 de persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a dezastrului din ultimele două zile.
Un nou cutremur de 6 pe scara Richter s-a produs în Japonia. Cel puţin 1.700 de morţi

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9 a zguduit vineri dimineaţă, în jurul orei 7:30, coasta de nord-est a Japoniei. Seismul a fost urmat de tsunami. Efectele au fost devastatoare.
În prezent, bilanţul oficial al seismului şi tsunamiului care i-a urmat este de 900 de morţi şi peste 700 de persoane dispărute.
Presa de la Tokio anunţă, însă, că cel puţin 1.700 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Pe de altă parte, 9.500 de persoane au fost date dispărute numai în oraşul Minamisanriku, din prefectura Miyagi, după seismul ce a afectat vineri Japonia.
Premierul japonez Naoto Kan a anunţat că peste 3.000 de persoane au fost salvate după cutremur. El a descris cutremurul cu magnitudinea 8,9 şi tsunamiul generat drept un "dezastru fără precedent". El a cerut populaţiei să dea dovadă de responsabilitate în acţiunile lor şi să urmeze instrucţiunile guvernului.
Agenţia niponă Jiji a anunţat sâmbătă că o explozie puternică s-a auzit la centrala nucleară de la Fukushima, aflată la 250 de kilometri distanţă de Tokio. Un nor alb s-a ridicat deasupra centralei. Radioactivitatea este de 20 de ori mai mare.
Autorităţile japoneze au declarat că explozia de la centrala nucleară Fukushima I nu a afectat reactorul, a declarat şeful de cabinet din guvern, Yukio Edano. La rândul său, premierul japonez a dat asigurări că nimeni nu a fost afectat de scurgerea de radiaţii de la centrală.
Autorităţile din prefectura Miyagi, aflată în nord-estul Japoniei, nu au informaţii despre circa 9.500 de locuitori ai oraşului portuar Minamisanriku, afectat de cutremurul de vineri, urmat de un tsunami devastator, relatează agenţia Kyodo, în pagina electronică.
Un nou cutremur de 6 pe scara Richter s-a produs în Japonia. Cel puţin 1.700 de morţi
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu