marți, 29 martie 2011

Industriile şi domeniile care fac acum cele mai multe angajări

În vârful clasamentului industriilor care au acum cele mai multe poziţii vacante se află textilele, potrivit cifrelor comunicate de ANOFM. Toate joburile ofertate acum de companiile din industria de profil vizează exclusiv muncitorii necalificaţi. Vânzările, relaţii cu clienţii şi industria de comunicare au cele mai multe joburi disponibile acum, dacă ne raportăm la cifrele din piaţa de recrutare online. Pentru cele mai multe joburi din vânzări, client service şi comunicare se recrutează candidaţi licenţiaţi şi cu experienţă.


Judecând după cifrele comunicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, domeniile/industriile care au, în acest moment, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt textilele, comerţul şi industria de maşini & echipamente. Toate cele trei industrii din vârful clasamentului recrutează exclusiv personal necalificat.

Topul funcţie de cifrele comunicate de ANOFM

Cele mai multe locuri de muncă vacante în această perioadă, operate prin intermediul ANOFM, sunt în industria textilă şi vizează candidaţii cu studii medii/profesionale. Astfel, peste 1.500 de locuri de muncă sunt disponibile în industria textilă, în săptămâna 25 martie-31 martie, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Pe următoarea poziţie în clasamentul domeniilor cu cele mai multe joburi disponibile acum se află vânzări/comerţ cu 385 de poziţii ofertate acum exclusiv pentru lucrătorii comerciali. La distanţă sensibilă de vânzări se află industria de maşini, utilaje şi echipamente, cu 326 de locuri de muncă vacante exclusiv pentru muncitorii necalificaţi.

Dacă ne raportăm la cifrele celor mai mari jucători de pe piaţa locală de recrutare online: ejobs.ro, bestjobs.ro şi myjob.ro, atunci top 3 domenii cu cele mai multe oferte de angajare în acest moment sunt vânzările, domeniu urmat de customer service şi de industria de comunicare, toate targhetând, în principal, absolvenţi de facultate cu experienţă relevantă în domeniu.


Cum arată clasamentul prin cifrele site-urilor de recrutare


Comerţ/vânzări este domeniul cu cele mai multe joburi vacante în această perioadă pe cele mai importante 3 site-uri de recrutare din plan local: myjob.ro, ejobs.ro şi bestjobs.ro.
Cele mai multe joburi în vânzări sunt disponibile pe site-ul ejobs.ro: aproape 4.000.
Următoarea poziţie în topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă vacante acum este ocupată de customer service, cu puţin peste 3.000 de locuri de muncă vacante, urmat îndeaproape de industria de comunicare cu 3.161 de locuri de muncă disponibile acum pe piaţă. Cifrele pentru ultimele două poziţii din top trei sunt publicate pe acelaşi site de recrutare (ejobs.ro).

Iată mai jos clasamentul pe fiecare din cele 3 site-uri de recrutare:

Top 3 domenii cu cele mai multe oferte de angajare pe ejobs.ro
Vânzări: 3.931 de locuri de muncă vacante.
Customer service: 3.187 de joburi disponibile.
Industria de comunicare: 3.161 de joburi vacante.


Clasamentul domeniilor cu cele mai multe joburi vacante acum pe Myjob.ro

Vânzări: 696 locuri de muncă vacante.
Asigurări: 322 de joburi.
Inginerie: 288 de joburi.


Topul domeniilor cu cele mai multe poziţii deschise de pe Bestjobs.ro

Vânzări: 1.393 de joburi vacante.
Finanţe/Contabilitate & Bănci: 1.568 de poziţii vacante.
Industria de divertisment: 943 de joburi disponibile.
money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu