sâmbătă, 5 martie 2011

Blaga: Au venit oameni aici să vadă măcel, săbii, sânge pe pereţi

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, l-a criticat sâmbătă indirect pe Cristian Preda, afirmând că este bine ca partidul să dezbată, dar după ce va lua o decizie nu vrea să citească "pe blog" comentarii de genul că a participat la altă şedinţă.


Blaga: Dezbatem Statutul, dar după ce luăm o decizie să nu citesc pe blog
"O mare parte din opinia publică a venit aici ca să vadă un fel de măcel, sânge pe pereţi, şi vă mulţumesc că vă comportaţi ca nişte oameni serioşi. Dezbatem până mâine dacă trebuie, dar odată ce decizia este luată, nu vreau să citesc pe blog că "am fost la altă şedinţă". Ea trebuie aplicată", a spus Blaga.

Criticile indirecte s-au referit şi la atacurile lui Preda la adresa persoanelor acuzate de corupţie în partid, Blaga susţinând că ar fi trebuit ca aceleaşi acuzaţii să fie lansate şi la adresa PSD, nu doar în interior, deoarece este nevoie şi de solidaritate. "Vă propunem un Statut clar, adevărat, al unui partid cu adevărat democratic. Noi n-am mers cu nimeni la tribunal în cârd, spriinindu-l. Noi n-am făcut asta. Alţii da, dar nu v-aţi legat de alţii, nu am auzit să vă luaţi de alţii, vă luaţi tot de colegii noştri. (...) Integritate da, dar să ştiţi că şi solidaritate trebuie să fie da!", a continuat acesta.

"Am avut un Statut tare pe care n-am fost în stare până acum să-l respectăm şi promit că-l vom respecta, indiferent despre cine este vorba. Cei care nu respectă deciziile politice trebuiesc sancţionaţi. Scrie şi asta în statut. Problema este un clară. Stăm în continuare şi analizăm, dar după ce îl aprobăm îl respectăm. Toţi. Pentru că dacă nu facem acest lucru o să ne măcinăm în discuţii între noi şi n-o să putem spune lucruri clare", a mai spus Blaga.

El şi-a arătat convingerea că PDL, dacă rămâne unit, va câştiga alegerile din 2012. "Dacă vrem să facem declaraţii populiste doar de dragul de a fi în joc, putem să le facem. (...) Am convingerea că vor rămâne spate în spate după Convenţie şi vom câştiga alegerile. N-are cine a le câştiga. Atâtea greşeli au făcut, dar noi ne măcinăm între noi. Aş vrea să văd cum candidează ei în alegerile locale împotriva noastră. Aveţi încredere în voi, dragi colegi, vom câştiga şi localele de anul viitor şi generalele", a conchis acesta.

realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu