luni, 14 martie 2011

Haos în Japonia: Un nou seism şi o nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima

Centrala nucleară de la Fukushima a devenit o bombă cu ceas. În această dimineaţă, o nouă explozie s-a produs, de data aceasta la reactorul 3. Potrivit unei televiziuni locale, 11 oameni au fost răniţi. Explozia s-a produs la scurt timp după un nou cutremur de 6,2 pe Richter. Şi la reactorul 2 sunt probleme. Sistemul de răcire s-a oprit şi nivelul apei este în scădere la reactorul 2 al centralei nucleare.
O nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima

Explozia la reactorul 3 al centralei de la Fukushima s-a produs la ora locală 11.01. Autorităţile susţin că miezul reactorului nu s-a topit. Este a doua explozie la centrala de la Fukushima, după cea de sâmbătă. Nivelul de radiaţii dn jurul reactorului 3 a crescut uşor.
Explozia de sâmbătă s-a produs la reactorul nr.1 al uzinei. Este vorba despre o explozie de hidrogen, care intervine ca urmare a vaporilor acumulaţi în procesul de răcire a reactorului. Explozia a dărâmat un zid al incintei unde se află reactorul.

Autorităţile au cerut rezidenţilor pe o rază de 20 de kilometri să rămână la adăpost, în locuinţe.

Totuşi, ipoteza unor emanaţii radioactive este considerată puţin probabilă, iar autorităţile continuă să încerce să răcească în continuare reactorul cu ajutorul apei de mare.

După cutremurul de vineri, care a avut magnitudinea 9, sistemul de răcire al reactoarelor uzinei nucleare a fost afectat, existând pericolul unei topiri a miezului reactorului.
Circa 2000 de cadavre au fost găsite luni pe două plaje din prefectura Miyagi, una din cele mai afectate de seismul şi tsunamiul care au devastat vineri nord-estul Japoniei. Sumbra descoperire va spori semnificativ bilanţul deceselor, stabilit deocamdată de poliţie la 1597 morţi şi 1481 de dispăruţi.
realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu