vineri, 4 martie 2011

Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştiului

Parcarea subterană de la Universitate ar putea fi mai mică cu 30 de locuri Lucrările la parcarea subterană de la Universitate vor putea fi reluate cel mai devreme pe 1 aprilie.


Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştiului

"Săpătura arheologică s-a terminat. Pe 25 martie se întruneşte Comisia de descărcare arheologică. Atunci se va hotărî dacă se păstrează zidurile fostei biserici sau vor fi expuse în altă parte. În cazul în care se vor păstra, atunci parcarea va fi mai mică cu 30 de locuri. 10 la sută din zidurile fostei biserici s-au descoperit pe amplasamentul parcării subterane, iar 90 la sută sunt pe traseul viitoarei linii de metrou care va duce în Drumul Taberei", a declarat, pentru Gândul, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu.
Imediat după ce au început săpăturile pentru viitoarea parcare subterană, muncitorii au dat peste schelete umane, ziduri şi două conducte de apă, toate datând din secolele 18 şi 19. Specialiştii municipalităţii susţin că ce au găsit arheologii nu sunt vestigii suficient de bine conservate şi reprezintă istorie chiar şi pentru ei.

realiatatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu