vineri, 4 martie 2011

Vremea se încălzeşte treptat de vineri VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Masa de aer care ajunge deasupra teritoriului ţării este mai caldă. Până sâmbătă aerul rece este înlocuit de unul ceva mai cald, venit dinspre Atlantic. Însă de duminică începe un nou proces de răcire rapidă.
Meteorologii anunţă  maxime între -1 şi 8 grade

Masa de aer care ajunge deasupra teritoriului ţării este mai caldă. Până sâmbătă aerul rece este înlocuit de unul ceva mai cald, venit dinspre Atlantic. Însă de duminică începe un nou proces de răcire rapidă.
În ciuda atmosferei de iarnă care încă se simte în toată ţara, vineri începe o uşoară încălzire a vremii.Meteorologii anunţă temperaturi maxime cuprinse între minus 1 şi 8 grade. Cerul va fi variabil, dar în prima parte a zilei norii zăbovesc în vestul ţării, unde izolat mai ninge slab. Vântul însă nu va trece de moderat.
În Bucureşti după o noapte rece, cu cer mai mult noros şi fulguieli trecătoare, ziua aduce o uşoară încălzire a vremii. Cerul va fi variabil, iar vântul, slab până la moderat. La amiază soarele dezmorţeşte termometrele şi mercurul urcă la 5, poate chiar 6 grade.Presiunea atmosferică scade uşor de la 769 mm coloană de mercur, valoare deja mai mare decât cea normală, 760mm coloană de mercur.
Vremea se încălzeşte şi pe malul estic al Prutului. Dimineaţa este încă rece, dar amiaza vine cu valori apropiate de normal: sunt 2 grade la Chişinău şi chiar 4 la Cahul. Soarele se arată destul de generos aproape toată ziua, amintind de primăvară.

Vremea se va încălzi uşor şi la munte. Vineri va fi o zi placută, dar în Carpaţii Occidentali în primele ore ale zilei norii mai lasă izolat ninsori slabe. În cursul nopţii, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă asociată cu chiciură şi posibil şi cu fulguială.
Sâmbătă continuă să se încălzească uşor în majoritatea zonelor ţării, dar ziua începe cu ceaţă în zonele joase. Spre seară cerul se înnorează treptat în regiunile nord-vestice, iar în nordul Carpaţilor Orientali este posibil să ningă slab.Temperaturile maxime, pozitive în toată ţara, vor fi cuprinse între 5 şi 9 grade. Nu sunt excluse nici valori de 10 grade în sud-est, dar în zonele cu ceaţă persistentă temperaturile sunt încă modeste: 2 grade la Craiova, Slatina, 3 în Bacău.
În Capitală e puţină ceaţă dimineaţa, dar răsare soarele şi la amiază se fac 7 grade.*
Duminică norii şi precipitaţiile cuprind aproape toată ţara. Puţin soare se aşteaptă în Oltenia, în vestul Munteniei şi în nord-vestul ţării, regiuni în care precipitaţiile vor fi mai restrânse. În sud, pe lângă ninsori, norii vin şi cu lapoviţe şi ploi. Vântul va sufla moderat, dar va avea intensificări temporare în toate regiunile, mai ales în zona montană înaltă. Temperatura aerului, în scădere uşoară faţă de sâmbătă, va avea maxime cuprinse între 1, 2 grade în Moldova de nord şi centrală şi în depresiuni şi 8, 9 grade în nordul Olteniei şi al Munteniei.
În Capitală, duminică, norii aduc precipitaţii mixte, dar meteorologii promit şi puţin soare. La amiază aşteptăm 7 grade.
realitatea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu